Buğday

Kuzey korede yaşasak devlet ne derse o 😊bizdede eskiden bu kadar farklı görüşte medya yoktu
Bilmiyorum özgürlük nereye kadar bu yıl özgürlük ülkesi Amerika bile sıkıntılı
Doğru bulmak dogruyu okumak doğruyu anlamak doğruyu yaşamak

Burada en doğruyu biz bilebiliriz. Her bölgeden çiftçiler var haberleri okuyup şöyle etrafına bakınıp buraya not düşerse hangisinin doğru olduğunu görebiliriz.
Ha birde yöneticiler müsade ederlerse. Belki de onlarda etrafına bakıp yorum yaparlar.

• Beğen
Tepkiler: Süller14
Burada en doğruyu biz bilebiliriz. Her bölgeden çiftçiler var haberleri okuyup şöyle etrafına bakınıp buraya not düşerse hangisinin doğru olduğunu görebiliriz.
Ha birde yöneticiler müsade ederlerse. Belki de onlarda etrafına bakıp yorum yaparlar.
Rekolte artti dediler tirim tirim dunyada bugday ariyoruz 2021 2020 yi de aratacak bizim burda %20 ekilis azaldi tahminim kasimda bugday 3 tl ve ustu olacak harci borcu olmayan harmanda bugdayini tuccara kaptirmasin bu yil 3 ay garajda beklettim tonda 400 tl fark etti

Screenshot_20210125-124202.png

Birşeyler oluyor veya yapılmaya çalışılıyor.

Resimler ve ekler

• Screenshot_20210125-124202.png
    Screenshot_20210125-124202.png
    84.9 KB · Görüntüleme: 3
Böyle giderse kuzey koreyide geçicez galiba. bir paylaşım görüyoruz kulüpte okuyalım paylaşalım diyoruz bakıyoruz hop kilit. Bu konuyuda okudum allahaşükür belki yakında bu konuda kilitlenir.

Bizim ciftcinin depolama sorunu oldugunu dusunmuyorum %80 harmanda borcu var satiyor zaten kalaninda yarisinin deposu var %10 luk kesim lisansli depoda anca asil sorunlara bakmiyorlar 1550 ye bugday satti millet harmanda 151 tl ye bi cuval ure aliyor. Ciftci kazanmadi ki ucuz sattigi bugayin ekmegini 2 tl ye yiyor . Bu yil %40 acik olacak 350 $ a rusyadan alacagina 300$ bizden halde cark donsun 50 $ cebinde kalsin

Rekolte artti dediler tirim tirim dunyada bugday ariyoruz 2021 2020 yi de aratacak bizim burda %20 ekilis azaldi tahminim kasimda bugday 3 tl ve ustu olacak harci borcu olmayan harmanda bugdayini tuccara kaptirmasin bu yil 3 ay garajda beklettim tonda 400 tl fark etti
Rekolte arttı diyen "TUİK"
Ben TUİK in, en basta tarım olmak üzere hiç bir istatisliğine inanmıyorum. Tamemen masa başında hazırlıyorlar gibi geliyor bana...

• Beğen
Tepkiler: Dagli22 ve karga
Kendi bölgemiz ve güney marmara için konuşuyorum. Bir önceki yıl ekim kasım ayı çok kurak geçmişti biz dahil bir çok kişi yerleri hazırlayamadı. Yerleri hazırlayıp kuruya ektik. Gece yarısı işimiz bitti yağış başladı. Kasımın sonunda hava bir kapattı şubat sonuna kadar 3 ay neredeyse 3 gün üst üste yağışsız gün olmadı. Arazilerin yarıya yakını yazlık ekildi. Buğdayda ekiliş çok değildi. Zaten saman fiyatları da bu yüzden çok yükselmişti Balıkesir-Bursa bölgesi.

Geçen yıl ise heryer buğdaydı neredeyse. Bence bir önceki yıla göre buğday ekilişi daha fazlaydı. Verimli de bir yıl oldu. Bir önceki yılla kıyaslıyorlarsa rekoltede yükselme var denilebilir. Sebebi yarı iklimsel yarı verimlilik denebilir. Haberde ekili alan olarak bir kıyas yok, ona da bakmak lazım rekolte arttı diyebilmek için.

Buğday çok ekildi, ayçiçeği azdı, fiyatlar ortada.

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci32