PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday üretimi ve tüketiminde artış beklentisi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 693529" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Buğday üretimi ve tüketiminde artış beklentisi</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>14 Nisan 2013</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Buğday üretimi ve tüketiminde artış beklentisi</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Dünyada, 2013-2014 sezonunda buğday üretiminin 27 milyon ton artışla 683 milyon tona, tüketiminin de 2 milyon ton yükselmeyle 678 milyon tona ulaşması bekleniyor.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Küresel tüketimde buğdayın gıda olarak kullanımının 4 milyon ton artması, yemlik değerlendirilmesinin ise aynı miktarda azalması öngörülüyor.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Okan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Hububat Konseyi (IGC) tarafından hazırlanan raporda, 2013-2014 sezonu buğday arz ve talep dengesine ilişkin geleceğe dönük tahminlerin ortaya konulduğunu söyledi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Rapora göre, 2012 yılın temmuz ayı ile bu yılın haziran ayı arasında 656 milyon ton civarında gerçekleşmesi beklenen dünya buğday üretiminin, ekim alanlarının artması sonucu bu yılın temmuz ayı ile gelecek yılın haziran ayları arasındaki süreçte 222,3 milyon hektar alanda hasat yapılarak 27 milyon ton yükselişle 683 milyon tona çıkacağını belirten Boyacıoğlu, şöyle devam etti:</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>'Üretim alanlarındaki büyümenin çoğunun, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Kanada, Güney Amerika ve Avustralya ' da olması bekleniyor. 2013-2014 döneminde buğday tüketiminin 2 milyon ton artışla 678 milyon tona çıkacağı tahmin ediliyor. Buğdayın gıda olarak kullanımının 4 milyon ton artışla 469 milyon tona ulaşması bekleniyor. 2010-2011 ' de 457 milyon ton olan gıda olarak kullanım, 2011-2012 ' de 465 milyon tona çıkmıştı. Yemlik kullanım ise 2010-2011 ' de 119 milyon ton iken 2011-2012 sezonunda 146 milyon tona ciddi bir yükseliş göstermişti. 2012-2013 döneminde 131 milyon tona gerileyen yemlik kullanımın, 2013-2014 ' te de gerilemesi ve 127 milyon tona inmesi öngörülüyor. Endüstriyel kullanımda ise bir miktar artış bekleniyor.'</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Gıda tüketimi artışında Asya ve Afrika ülkelerinin etkisi-</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Boyacıoğlu, 2013-2014 sezonunda gıda bazındaki tüketimin yükselmesine, genellikle Asya ve Afrika ' da gelişmekte olan ülkelerdeki artışların yol açacağının tahmin edildiğini anlattı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Mısır arzında beklenen yükselmenin, buğdayın yemlik kullanımını sınırlayacağını ve bu yüzden yemlik buğday tüketiminde bir miktar gerileme yaşanacağını dile getiren Boyacıoğlu, 'Buğdayın endüstriyel kullanımında esas olarak AB ' deki etil alkol üretimindeki artış nedeniyle az miktarda bir yükselme öngörülüyor. Son 3 sezondur endüstriyel kullanım hiç değişmedi. Raporda, dünya buğday üretiminde öngörülen artış dikkate alındığında, Karadeniz Bölgesi ' nden ihracatta bir miktar iyileşme bekleniyor. 2012-2013 sezonu sonunda 177 milyon ton gerçekleşeceği tahmin edilen dönem sonu buğday stoklarının ise 2013-2014 döneminde 5 milyon ton artarak 182 milyon tona çıkacağı öngörülüyor' ifadelerini kullandı.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 693529, member: 41641"] [color=blue][b]Buğday üretimi ve tüketiminde artış beklentisi 14 Nisan 2013 Buğday üretimi ve tüketiminde artış beklentisi Dünyada, 2013-2014 sezonunda buğday üretiminin 27 milyon ton artışla 683 milyon tona, tüketiminin de 2 milyon ton yükselmeyle 678 milyon tona ulaşması bekleniyor. Küresel tüketimde buğdayın gıda olarak kullanımının 4 milyon ton artması, yemlik değerlendirilmesinin ise aynı miktarda azalması öngörülüyor. Okan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Hububat Konseyi (IGC) tarafından hazırlanan raporda, 2013-2014 sezonu buğday arz ve talep dengesine ilişkin geleceğe dönük tahminlerin ortaya konulduğunu söyledi. Rapora göre, 2012 yılın temmuz ayı ile bu yılın haziran ayı arasında 656 milyon ton civarında gerçekleşmesi beklenen dünya buğday üretiminin, ekim alanlarının artması sonucu bu yılın temmuz ayı ile gelecek yılın haziran ayları arasındaki süreçte 222,3 milyon hektar alanda hasat yapılarak 27 milyon ton yükselişle 683 milyon tona çıkacağını belirten Boyacıoğlu, şöyle devam etti: 'Üretim alanlarındaki büyümenin çoğunun, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Kanada, Güney Amerika ve Avustralya ' da olması bekleniyor. 2013-2014 döneminde buğday tüketiminin 2 milyon ton artışla 678 milyon tona çıkacağı tahmin ediliyor. Buğdayın gıda olarak kullanımının 4 milyon ton artışla 469 milyon tona ulaşması bekleniyor. 2010-2011 ' de 457 milyon ton olan gıda olarak kullanım, 2011-2012 ' de 465 milyon tona çıkmıştı. Yemlik kullanım ise 2010-2011 ' de 119 milyon ton iken 2011-2012 sezonunda 146 milyon tona ciddi bir yükseliş göstermişti. 2012-2013 döneminde 131 milyon tona gerileyen yemlik kullanımın, 2013-2014 ' te de gerilemesi ve 127 milyon tona inmesi öngörülüyor. Endüstriyel kullanımda ise bir miktar artış bekleniyor.' Gıda tüketimi artışında Asya ve Afrika ülkelerinin etkisi- Boyacıoğlu, 2013-2014 sezonunda gıda bazındaki tüketimin yükselmesine, genellikle Asya ve Afrika ' da gelişmekte olan ülkelerdeki artışların yol açacağının tahmin edildiğini anlattı. Mısır arzında beklenen yükselmenin, buğdayın yemlik kullanımını sınırlayacağını ve bu yüzden yemlik buğday tüketiminde bir miktar gerileme yaşanacağını dile getiren Boyacıoğlu, 'Buğdayın endüstriyel kullanımında esas olarak AB ' deki etil alkol üretimindeki artış nedeniyle az miktarda bir yükselme öngörülüyor. Son 3 sezondur endüstriyel kullanım hiç değişmedi. Raporda, dünya buğday üretiminde öngörülen artış dikkate alındığında, Karadeniz Bölgesi ' nden ihracatta bir miktar iyileşme bekleniyor. 2012-2013 sezonu sonunda 177 milyon ton gerçekleşeceği tahmin edilen dönem sonu buğday stoklarının ise 2013-2014 döneminde 5 milyon ton artarak 182 milyon tona çıkacağı öngörülüyor' ifadelerini kullandı.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğday üretimi ve tüketiminde artış beklentisi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt