PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğday tarlalarında görülen, intervix kalıntısı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ALFA1" data-source="post: 1468265" data-attributes="member: 55618"><p>Merhaba,buğdayda İntervix zararı mutlaka vardır, ancak benim arazimde gözlemlediğim sebebi farklı bir şey sanki. Kayıtlarıma baktım,</p><p>2024 9 Nisan'da ayçiçeği ekim öncesi tabana 350 ml penalin 1 lt solucan gübresi attım ve tırmık çekip 2 gün sonra ektim.</p><p>Çıkış sonrası kenarlara bir tur İnterwix muadili 100 ml Germes attım, birkaç gün sonra tarlanın komplesine ayrık ilacı attım bir hafta sonra ara çapası yaptım. İn</p><p>Başka arazilerime de aynı uygulamayı yaptım,hatta bazılarına komple İnterwix kullandıklarım var.</p><p>Sadece bir arazimde gelişme sıkıntısı var, o da İnterwix yada muadil atılmayan yerlerinde, ilaç atılan kısımlar sanki inadına hiç bir sorun yok.</p><p></p><p>Bence daha başka nedenler aramalıyız,buğday taban gübresi olarak dekara 25 kg 0-8-21 Gübretaş organomineral kullandım, toprak analizi yok, ancak toprakta organik madde noksanlığı olabilir diye düşünüyorum,yada başka bir şey.</p><p>Diğer arazilerin ayçiçek verimi 180 ila 190 kg iken buranın verimi 130 kg oldu.</p><p>Aynı yerlerin bir önceki buğday verimi 550-640 kg arası,şimdi ki sorunlu araziden de 630 kg dekar olmuştu.</p><p>14 Şubat 20 kg yavaş salınımlı üre gübresi verdim, üzerine toplam 24 kg yağmur düştü.</p><p>Bekliyoruz bakalım ne olacak?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ALFA1, post: 1468265, member: 55618"] Merhaba,buğdayda İntervix zararı mutlaka vardır, ancak benim arazimde gözlemlediğim sebebi farklı bir şey sanki. Kayıtlarıma baktım, 2024 9 Nisan'da ayçiçeği ekim öncesi tabana 350 ml penalin 1 lt solucan gübresi attım ve tırmık çekip 2 gün sonra ektim. Çıkış sonrası kenarlara bir tur İnterwix muadili 100 ml Germes attım, birkaç gün sonra tarlanın komplesine ayrık ilacı attım bir hafta sonra ara çapası yaptım. İn Başka arazilerime de aynı uygulamayı yaptım,hatta bazılarına komple İnterwix kullandıklarım var. Sadece bir arazimde gelişme sıkıntısı var, o da İnterwix yada muadil atılmayan yerlerinde, ilaç atılan kısımlar sanki inadına hiç bir sorun yok. Bence daha başka nedenler aramalıyız,buğday taban gübresi olarak dekara 25 kg 0-8-21 Gübretaş organomineral kullandım, toprak analizi yok, ancak toprakta organik madde noksanlığı olabilir diye düşünüyorum,yada başka bir şey. Diğer arazilerin ayçiçek verimi 180 ila 190 kg iken buranın verimi 130 kg oldu. Aynı yerlerin bir önceki buğday verimi 550-640 kg arası,şimdi ki sorunlu araziden de 630 kg dekar olmuştu. 14 Şubat 20 kg yavaş salınımlı üre gübresi verdim, üzerine toplam 24 kg yağmur düştü. Bekliyoruz bakalım ne olacak? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğday tarlalarında görülen, intervix kalıntısı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt