Axiel karaçim ilacı , Empoli kök boğaz ilacı(makper muadili), yaprakcan. 10 gün öncede cutteng atmıştım. Benim hatam cutteng atarken başladı. Hava rüzgarlı diye biraz yakın attım ot ilacını. Tarlanın özellikle eğiminden dolayı kanatların yere daha yakın gittiği bir bölüm var orada genç kardeşler tamamen kurudu. Şöyle anlatayım babam tarlanın bir yerini yanlışlıkla 40 kg falan tohumla ekti. O kadar sıktı ki şimdi 10-15 kg ile ekmişsin gibi. Üstüne de axiel'le pas ilacını karıştırıp attım. Aynı tarlada hamza ve nota cinsi buğday var. Nota o kadar sarsılmadı ama hamza daha sıkıntılı. Tarla içindeki telefon direklerinden dönüşlerde ilacın daha çok maruz kaldığı yerde ve yastıklamaya paralel 2. turda 1 mt bindirme yapmışım. Yaprak uçları yanmış gibi sarı ve ölü kahverengi lekeler başladı. Allahtan axiel'i her yerde kullanmadım ve attığım yerin %90'ı nota cinsi. Geçen sene inputla yaprakcanı attım buğday coşmuştu. Ama axiel işi bozdu. İyi bir ders çıkardım. Bildiğiniz ilaçları bildiğiniz cinslere kullanın. Yeni cinslerin dayanıklılıkları değişebilir. Bir de yüksekten ilaçlama yapın.