PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğday gübre atma zamanı (tavsiyelerinize ihtiyacım var)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="HalilibrahimKoyuncu" data-source="post: 1426721" data-attributes="member: 75863"><p>Merhabalar size tecrübelerimi aktarmak isterim. Zaten aramızda yüz kilometre bile yok Ladik toprağını gördüm hiç de fena olmayan bir toprak var iklim gereği biraz yıkanmış bu nedenle kireç ölçümü yaptırmak faydalı olacaktır.</p><p>Öncelikle Ladik toprağı kesinlikle verimsiz değil, iyi bakımla 450-500 kg verim alınabilir.</p><p>Burada dikkat edilmesi gereken soğuğa karşı dayanıklı bir çeşit seçmek.</p><p>Gönderdiğiniz fotoğraflara bakınca ekimin düzgün olmadığını görüyorum, ektiğiniz tohum miktarı gayet yeterli bence sorun ekim derinliğinde, tırmık ekimi olduğu için derin düşmüş olabilir dikkat edilmesi gerekir.</p><p>İkinci husus gübre miktarı, tabana ektiğiniz gübre fazla. Fazla gübre fazla verim demek değildir. Taban için 20 24 kg yeterlidir mümkünse çinkolu gübre kullanılmalıdır verime katkısı olacaktır.</p><p>Baharda İlk gübre kardeşlenme ile birlikte dekara (1000 metrekare) 12-15 kg arası verilmelidir. Buğdayın vejetatif gelişimi için makaleler var bakınız. Can aldım demişsiniz can içerisindeki nitratdan dolayı küçük bitkiyi çarpar bu sebeple can gübresini sapa kalkma döneminde atarsanız iyi olur. Sapa kalkma dönemini anlamak için buğdayın boyu 20 cm dolaylarında olmalı. Yine dediğiniz gibi üst gübre en az iki seferde atılmalı. Benim tavsiyem kesinlikle 20 kg gübreyi tek seferde vermeyin yakabilir onun yerine 15 artı 10 kg verin artan gübreyi hava alan nemsiz bir yere stoklayın unutmayın can bozulmaya meyillidir, ıslanır.</p><p>Üst gübrenin ilkini verdikten sonra ot ilacı atarsanız içerisine dekara 150 gr çinko sülfat ve 200 gr üre gelecek şekilde yapraktan besleme yapın. Üst gübrenin ikinci kısmını buğdayın boyu dizkapağı altına gelince verin.</p><p>Yine unutmadan can yıkanmaya meyilldir aşırı yağış önüne atmayın yağış ne az ne çok olmalı azı çoğu nasıl anlayacağınız derseniz 20 25 mm yeterlidir 40 mm yağış sıkıntı yaratmaya başlar. Arzu ederseniz yapraktan gübreleme ve mikro element verebilirsiniz forumda uygun başlıklar var bakarsınız. </p><p>Aklıma gelenler bunlar sorunuz olursa sorun cevaplarım, bereketli ürünler dilerim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="HalilibrahimKoyuncu, post: 1426721, member: 75863"] Merhabalar size tecrübelerimi aktarmak isterim. Zaten aramızda yüz kilometre bile yok Ladik toprağını gördüm hiç de fena olmayan bir toprak var iklim gereği biraz yıkanmış bu nedenle kireç ölçümü yaptırmak faydalı olacaktır. Öncelikle Ladik toprağı kesinlikle verimsiz değil, iyi bakımla 450-500 kg verim alınabilir. Burada dikkat edilmesi gereken soğuğa karşı dayanıklı bir çeşit seçmek. Gönderdiğiniz fotoğraflara bakınca ekimin düzgün olmadığını görüyorum, ektiğiniz tohum miktarı gayet yeterli bence sorun ekim derinliğinde, tırmık ekimi olduğu için derin düşmüş olabilir dikkat edilmesi gerekir. İkinci husus gübre miktarı, tabana ektiğiniz gübre fazla. Fazla gübre fazla verim demek değildir. Taban için 20 24 kg yeterlidir mümkünse çinkolu gübre kullanılmalıdır verime katkısı olacaktır. Baharda İlk gübre kardeşlenme ile birlikte dekara (1000 metrekare) 12-15 kg arası verilmelidir. Buğdayın vejetatif gelişimi için makaleler var bakınız. Can aldım demişsiniz can içerisindeki nitratdan dolayı küçük bitkiyi çarpar bu sebeple can gübresini sapa kalkma döneminde atarsanız iyi olur. Sapa kalkma dönemini anlamak için buğdayın boyu 20 cm dolaylarında olmalı. Yine dediğiniz gibi üst gübre en az iki seferde atılmalı. Benim tavsiyem kesinlikle 20 kg gübreyi tek seferde vermeyin yakabilir onun yerine 15 artı 10 kg verin artan gübreyi hava alan nemsiz bir yere stoklayın unutmayın can bozulmaya meyillidir, ıslanır. Üst gübrenin ilkini verdikten sonra ot ilacı atarsanız içerisine dekara 150 gr çinko sülfat ve 200 gr üre gelecek şekilde yapraktan besleme yapın. Üst gübrenin ikinci kısmını buğdayın boyu dizkapağı altına gelince verin. Yine unutmadan can yıkanmaya meyilldir aşırı yağış önüne atmayın yağış ne az ne çok olmalı azı çoğu nasıl anlayacağınız derseniz 20 25 mm yeterlidir 40 mm yağış sıkıntı yaratmaya başlar. Arzu ederseniz yapraktan gübreleme ve mikro element verebilirsiniz forumda uygun başlıklar var bakarsınız. Aklıma gelenler bunlar sorunuz olursa sorun cevaplarım, bereketli ürünler dilerim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğday gübre atma zamanı (tavsiyelerinize ihtiyacım var)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt