PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğday gübre atma zamanı (tavsiyelerinize ihtiyacım var)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Nurullah Mayuk" data-source="post: 1426704" data-attributes="member: 95679"><p>Su konusunda sıkıntı yapmıyorum . Bölgede bahar yağışları çok fazla . Muhtemelen nisan ayı komple yağışlı geçer Mayıs yarı yarıya . Tarlaya traktör şuan girmez bu durumdan dolayı ilk gübreyi elle atmayı düşünüyorum . Biraz daha aşşağımızdaki yol kenarındaki tarla sahipleri gübreleri atmaya başladı . Tabi herkes elle atıyor tarlalara girilmedğinden . Bizim köydeki insanların çiftçiliği ile aşşağımızdaki tarlalarda veya ilçede çiftçilik yapanların gübreleme şekli vs çok farklı . Tabi aşşağılar bizden daha sıcak 10-15 gün önce gidiyor hep . 2 sefer atmayı düşündüğüm için geç kalır mıyım diye düşünüyorum ama tarla seyrek zannımca yeni kardeşleriyor . Aşağıdaki tarlalardan kar kalkalı 10-15 gün oluyor 10-15 günde seyrek olan tarlalar yemyeşil doldu </p><p></p><p>Dediğim gibi bizim köyün çiftçiliği çok farklı aşşağımızdaki tarlalar veya ilçedeki çiftçiler çok farklı . Ben biraz daha ilçedekilere göre ve forumda yazılanlara göre hareket etmeye çalışıyorum . Bizim köydekiler tohumu 15-16 kg taban gübresini 15-20 kg üst gübreyi tek sefer 20 kg atıyor İlaçlama iki sefer dönümüne 200-300 kg alıyoruz diyorlar topraklarımız verimsiz diyorlar . Aşağımızdaki tarlaların tek farkı sıcaklık olarak her aşamada 10 gün önümüzde gidiyorlar . O tarlaların sahibi tohumu 30-35 kg , taban gübresini 30-40 kg üst gübreyi kimisi tek sefer kimisi 2 sefer toplamda 40-50 kg ilaçlamayı 2-3 sefer yapıp dönümüne 600-700-800 kg aldıklarını söylüyorlar . Bunları göz önüne alarak ne kadar verirsen o kadar alırsın mantığını yürütüyorum . Aynı bölgede 200-300 m mesafe olan tarlalar bi kısmı verimli bi kısmı niye verimsiz olsun ki ? 10 gün önce aşşağıdaki tarlaların karı kalktı seyrek olan tarlalar sanırım kardeşlemeyi yaptı hepsi şuan yemyeşil ve adamlar üst gübreyi atıyorlar dün ve bugün . Bende onlara göre gittiğim için atsam mı dedim ama dün tarlaya gittim benim buğdaylar daha seyrek . Hava durumunu atmamın sebebi yarından sonra full yağışlı ve nisan komple böyle gider . Yani ilk gübreyi şimdi atmassam en az 1 ay atamam geç mi kalırım onu düşünüyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nurullah Mayuk, post: 1426704, member: 95679"] Su konusunda sıkıntı yapmıyorum . Bölgede bahar yağışları çok fazla . Muhtemelen nisan ayı komple yağışlı geçer Mayıs yarı yarıya . Tarlaya traktör şuan girmez bu durumdan dolayı ilk gübreyi elle atmayı düşünüyorum . Biraz daha aşşağımızdaki yol kenarındaki tarla sahipleri gübreleri atmaya başladı . Tabi herkes elle atıyor tarlalara girilmedğinden . Bizim köydeki insanların çiftçiliği ile aşşağımızdaki tarlalarda veya ilçede çiftçilik yapanların gübreleme şekli vs çok farklı . Tabi aşşağılar bizden daha sıcak 10-15 gün önce gidiyor hep . 2 sefer atmayı düşündüğüm için geç kalır mıyım diye düşünüyorum ama tarla seyrek zannımca yeni kardeşleriyor . Aşağıdaki tarlalardan kar kalkalı 10-15 gün oluyor 10-15 günde seyrek olan tarlalar yemyeşil doldu Dediğim gibi bizim köyün çiftçiliği çok farklı aşşağımızdaki tarlalar veya ilçedeki çiftçiler çok farklı . Ben biraz daha ilçedekilere göre ve forumda yazılanlara göre hareket etmeye çalışıyorum . Bizim köydekiler tohumu 15-16 kg taban gübresini 15-20 kg üst gübreyi tek sefer 20 kg atıyor İlaçlama iki sefer dönümüne 200-300 kg alıyoruz diyorlar topraklarımız verimsiz diyorlar . Aşağımızdaki tarlaların tek farkı sıcaklık olarak her aşamada 10 gün önümüzde gidiyorlar . O tarlaların sahibi tohumu 30-35 kg , taban gübresini 30-40 kg üst gübreyi kimisi tek sefer kimisi 2 sefer toplamda 40-50 kg ilaçlamayı 2-3 sefer yapıp dönümüne 600-700-800 kg aldıklarını söylüyorlar . Bunları göz önüne alarak ne kadar verirsen o kadar alırsın mantığını yürütüyorum . Aynı bölgede 200-300 m mesafe olan tarlalar bi kısmı verimli bi kısmı niye verimsiz olsun ki ? 10 gün önce aşşağıdaki tarlaların karı kalktı seyrek olan tarlalar sanırım kardeşlemeyi yaptı hepsi şuan yemyeşil ve adamlar üst gübreyi atıyorlar dün ve bugün . Bende onlara göre gittiğim için atsam mı dedim ama dün tarlaya gittim benim buğdaylar daha seyrek . Hava durumunu atmamın sebebi yarından sonra full yağışlı ve nisan komple böyle gider . Yani ilk gübreyi şimdi atmassam en az 1 ay atamam geç mi kalırım onu düşünüyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğday gübre atma zamanı (tavsiyelerinize ihtiyacım var)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt