arkadasim senin topragin müsaittir belki kaliteli ürün üretmeye, ama bizimki öyle degil. zaten biz zengin olma derdinde degiliz. kendi yagimizda kavrulalim, hayvanimizinda kislik yeygisi ciksin. biri demis iste gecen 2020 ile bu senin arasinda 30 küsür fark var. gecen sene 535 den verdigimiz bugdayi 500 den verdik. simdi iklim ve topragimiz müsait degil diye herseyin yükünü bizmi cekelim. biz hadi diyelim 250 kilo aliyoz dekara kurtarmiyo diye agliyoz, konyada 800 alan arkadaslarda yeterince kazanamakdan sikayetci. demekki neymis, deveye diken insana.....yaranirmis. bi dahaki secime mazot 10 tl olur, gübre 150 olur bugdayda 700 olur. bu güne kadar hersey kat kat artarken ürün enflasyon degerlerine göre bile artmiyo. ama bakiyon markette süt dünya para. bunlar birilerini iyi besliyo, ama bizleride ha bire dibe götürdü...tekin0003 link=topic=47376.msg455943#msg455943 date=1318765900' Alıntı:bence vermesin neden mi şimdi şu yönden gübre geçen sene 31 liraya aldığım 20-20-0 şimdi ise 60 liraya aldım dediğim tarih TEMMUZ ayı vermesin ötv yi kaldırsın üretim amaçlı kullanılan yerlerde.mazot ise malüm ben 2 senedir almıyorum mazot kendi ürettiğim mazotu kullanıyorum. bence şimdiki fiyatlar düşük vermedim vermem pancar fiyatından haberiniz varmı 5 senedir aynı girdi aynı çıktı 5 kat yükseldi kimin iktidat hesabıı yaptığı var.ben buğday faturamı verdim ne gelirse bereket ama verdiğini iki katını alıyor.arkadaşlar yalvarıyorum az ekin temiz bakın.çok dikmekle çocuk çok olmaz.160 dk yer imar ediyorum 55-56 ve 70-66 traktör var ama herkes değiştirdi diye herkes lüx yaşam yaşıyor benim veya bir başkasının sıfır traktör alması bence mantıksız delilik çeşit çeşittir o yüzden benim fikirlerim sizin kafanıza yatmaz sizin fikirleriniz beniz kafama yatmaz.Allah kolaylık versin