PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
BUĞDAY DA HÜMİKASİT UYGULAMASI HAKKINDA FİKRİ VE BİLGİSİ OLAN VAR MI ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Dr.Kimyager" data-source="post: 1363601" data-attributes="member: 87415"><p>Merhaba,</p><p>Antalyada Laben var sağlam güvenilir analiz yapıyor yine Düzen lab var o da tarım bakanlığının referans labı diye biliyorum. Humik asit için toprak uygulamasını öneriyorum. Tohum kaplamada doz kıvam ayarlamak zor olup tohuma zarar verilebiliyor. Ekim öncesi veya sonrası toprağa pulverizatörle veya yagmurlama ile yani bir şekilde buluşturmanız yeterli humik asiti . Yaptıgınız humik asit için görüntüden net bilgi vermek doğru olmaz. Ancak kahverengi renk fulvik asit veya ceşitli organik maddelerin yogun olduğunu işaret ediyor olabilir ancak bu yorumum kesinlikle bilimsel değil . Benzer bir kaç leonarditle deneme yapmıştık. Renk benzerdi sizinki ile onun ha oranı yüzde 4-8 arasında cıkmıştı ve fulvik oranı yüksekti. Net bir şey için renk - ha oranı ile ilgili bir makale yok baktım. Ölçüt değil yalnız tekrar edeyim. Analiz en dogru ölçüt. Bizimde yaptığımız siyah oluyor. Kömür siyahı diyeyim. Ancak çok koyu kahvede olabiliyor leonardite göre. Analiz 1 haftada cıkıyor. Yagmurlamanız varsa onunla uygulamanız ilaçlama makinasında tıkanma sorunu yaşamanızı engeller. İlaçlama ile yapacaksanız iyice süzün . Ve başka ürünlerle karıştırmayın.</p><p>Yaprak uygulaması serum gibi düşünün. Bitki daha çok topraktan beslenir. Bazı besin elementleri eksik olduğu anlaşıldığında yapraktan besleme ile bu eksikliği gidermeye calısırız. Hastaya serum vermek gibi.Özellikle denizyosunu,aminosit gibi ürünler ciddi etki yaptığını anlatan makaleler cok. Bizde kendi yaptıgımız denemelerde ve müşterilerimizin kullanım tecrübelerinde gördüğümüz sonuclar.Doğal geleneksel yöntemle yapılmış humik asitte yapıdan gelen hormonlar mevcut. Yaprak uygulaması sizin yaptıgınız türde de etkili olur. Ancak öncelik topraktan yapılmalı. Sonra gidişata göre yapraktan uygularsınız</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dr.Kimyager, post: 1363601, member: 87415"] Merhaba, Antalyada Laben var sağlam güvenilir analiz yapıyor yine Düzen lab var o da tarım bakanlığının referans labı diye biliyorum. Humik asit için toprak uygulamasını öneriyorum. Tohum kaplamada doz kıvam ayarlamak zor olup tohuma zarar verilebiliyor. Ekim öncesi veya sonrası toprağa pulverizatörle veya yagmurlama ile yani bir şekilde buluşturmanız yeterli humik asiti . Yaptıgınız humik asit için görüntüden net bilgi vermek doğru olmaz. Ancak kahverengi renk fulvik asit veya ceşitli organik maddelerin yogun olduğunu işaret ediyor olabilir ancak bu yorumum kesinlikle bilimsel değil . Benzer bir kaç leonarditle deneme yapmıştık. Renk benzerdi sizinki ile onun ha oranı yüzde 4-8 arasında cıkmıştı ve fulvik oranı yüksekti. Net bir şey için renk - ha oranı ile ilgili bir makale yok baktım. Ölçüt değil yalnız tekrar edeyim. Analiz en dogru ölçüt. Bizimde yaptığımız siyah oluyor. Kömür siyahı diyeyim. Ancak çok koyu kahvede olabiliyor leonardite göre. Analiz 1 haftada cıkıyor. Yagmurlamanız varsa onunla uygulamanız ilaçlama makinasında tıkanma sorunu yaşamanızı engeller. İlaçlama ile yapacaksanız iyice süzün . Ve başka ürünlerle karıştırmayın. Yaprak uygulaması serum gibi düşünün. Bitki daha çok topraktan beslenir. Bazı besin elementleri eksik olduğu anlaşıldığında yapraktan besleme ile bu eksikliği gidermeye calısırız. Hastaya serum vermek gibi.Özellikle denizyosunu,aminosit gibi ürünler ciddi etki yaptığını anlatan makaleler cok. Bizde kendi yaptıgımız denemelerde ve müşterilerimizin kullanım tecrübelerinde gördüğümüz sonuclar.Doğal geleneksel yöntemle yapılmış humik asitte yapıdan gelen hormonlar mevcut. Yaprak uygulaması sizin yaptıgınız türde de etkili olur. Ancak öncelik topraktan yapılmalı. Sonra gidişata göre yapraktan uygularsınız [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
BUĞDAY DA HÜMİKASİT UYGULAMASI HAKKINDA FİKRİ VE BİLGİSİ OLAN VAR MI ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt