Kuraklıga dayanıklı olan asagı daki bugday çeşitlerinden kırac araziye hangisini ekersiniz
İvata
Demir 2000
Seval
Karasuni odeska ukrayna
İvata
Demir 2000
Seval
Karasuni odeska ukrayna
Eken yokmu daha önce duyanKuraklıga dayanıklı olan asagı daki bugday çeşitlerinden kırac araziye hangisini ekersiniz
İvata
Demir 2000
Seval
Karasuni odeska ukrayna
Taban degil belki yarı taban sayılırTaban arazi ise iveta, diğer yerler için odeska ben olsam öyle ekerim tabi başka alternatif yoksa.
Odeska derim kardeşim ek pişman olmazsın
Odeska 23-25 arası burgos 25-27 arası ekiyorum. Fakat odeska nın 3 çeşidi var ben makarnalık olan krasunia türünü ekiyorum. Ekmeklik buğdayları bedava verseler tarlaya ekmemOdeskayı dönüme kaç kilo ekiyorsunuz.
Hangi ayda Ekim yapıyorsunuz Bulgaristan da Eylül sonu başlıyor ekimler Eylül de eken 20 kg atıyor Ekim ayında eken 25 Kasım da eken 28 30 kg atıyor hava ne kadar soğuk olursa ekilen tohumun çıkış oranı düşüyor deniliyor burada isterseniz bir deneme yapın aynı tarlada nasıl bir sonuç çıkacak önümüzdeki yıl ona göre bir yol izlersinizAcaba diyorum bugday da 26 kilo tohum atmak yerine topraga 22 kilo atsak verim artışına sebeb olurmu yani ektiğim iz tohumu azaltmak verim artışı yaparmıki
Demir 2000 bu sene ektik. Bildiginiz gibi Kıraçta kuraklık ve don vurdu bütün tarlaları ama ona rağmen çok iyi mücadele etti. Eskiden bildiğimiz bir çeşit güvenip aldık zaten.Kuraklıga dayanıklı olan asagı daki bugday çeşitlerinden kırac araziye hangisini ekersiniz
İvata
Demir 2000
Seval
Karasuni odeska ukrayna
Biz geçen sene zor bulduk. Kayseri kastamonu gibi Belirli yerlerde var bu sene ne olacak bilmiyorum. Anaç tohumdu bizimki bu yıl sertifikalı olacak normalde. Hasat sezonu sonunda belli olur. Sağ salim hasat yapabilirsek fazlasını ayırırım reisDemir 2000 bugday tohumunu nereden bulabiliriz
Amin kral ben tohumu sizin oradan almıştım zaten eğer durumlar iyise bu sene yönlendiririm direkt oradan temin edersinİnsallah bereketli bi sekilde hasat yaparsin ama sivastan kastamonuya nasil göndereceksin
HafikHafik reis senin?
Hafik
Temiz Demir 2000 fazla tohumun çıkarsa biraz da ben alırım seneye sulu sartlarda denerim
DışkapıHangi köy kral olur kardeşim inşallah son bi yağmur yağarsa toparlayacaklar.