PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Biçerdöverler
New Holland
Teknik Bilgiler-Yorumlar
BUĞDAY ARPA VERİM ARTIŞI NASIL SAĞLANMALI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="umut71" data-source="post: 1061522" data-attributes="member: 25346"><p>bende sizin gibi aynı şey leri düşünüp duruyorum burada kuru tarım yapılıyor birçok çeşidi denedim çeşit çok fazla fark etmiyor ekim metodu ve değişik yöntemler sizin ve benim düşündükerimize cevap olabilir.. burada geç ekilenle erken ekilen arasında 100 kilo ve proteinde 2 puan dane ne doluluğunda çok fark oluyor geç ekillenler genellikle tava kalıyor gübre toprağa düşer düşmez çalışmaya başlıyor bence fark burdan kaynaklanıyor buradan da şu sonuca varıyorum kuru arazilere granül gübre yerine sıvı likit amerikan gübresi uygulanmalı </p><p> humagro </p><p> usagro</p><p>tarzı gübreler kullanılmalı gübreleme programı 1 taban 1 veya 2 defa üst değil daha fazla olmalı </p><p> tohum mutlaka çinko ve npk ile kaplanmalı (nero tarım dasol radiksol , candem , verda tarım serenena ,ilpaş nutriseed)</p><p> birde siz dap gübre kullanmışınız dapta kükürt yok bence verime etkide kükürt önemli bir faktör eskişehir toprağı kireçli kireç varsa dap bağlanır dap yerine kükürlü bir gübre daha iyi olur</p><p> fosfor dapta yüksek oranda var ama kireçle bağlanır kükürle sülfatlı tarzı gübreyle fosfor uygulanmalı </p><p>ama bence en iyi çözüm humagro veye usagro tarzı sıvı likit ve mikro karbon teknolojili gübreden geçiyor ...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="umut71, post: 1061522, member: 25346"] bende sizin gibi aynı şey leri düşünüp duruyorum burada kuru tarım yapılıyor birçok çeşidi denedim çeşit çok fazla fark etmiyor ekim metodu ve değişik yöntemler sizin ve benim düşündükerimize cevap olabilir.. burada geç ekilenle erken ekilen arasında 100 kilo ve proteinde 2 puan dane ne doluluğunda çok fark oluyor geç ekillenler genellikle tava kalıyor gübre toprağa düşer düşmez çalışmaya başlıyor bence fark burdan kaynaklanıyor buradan da şu sonuca varıyorum kuru arazilere granül gübre yerine sıvı likit amerikan gübresi uygulanmalı humagro usagro tarzı gübreler kullanılmalı gübreleme programı 1 taban 1 veya 2 defa üst değil daha fazla olmalı tohum mutlaka çinko ve npk ile kaplanmalı (nero tarım dasol radiksol , candem , verda tarım serenena ,ilpaş nutriseed) birde siz dap gübre kullanmışınız dapta kükürt yok bence verime etkide kükürt önemli bir faktör eskişehir toprağı kireçli kireç varsa dap bağlanır dap yerine kükürlü bir gübre daha iyi olur fosfor dapta yüksek oranda var ama kireçle bağlanır kükürle sülfatlı tarzı gübreyle fosfor uygulanmalı ama bence en iyi çözüm humagro veye usagro tarzı sıvı likit ve mikro karbon teknolojili gübreden geçiyor ... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Biçerdöverler
New Holland
Teknik Bilgiler-Yorumlar
BUĞDAY ARPA VERİM ARTIŞI NASIL SAĞLANMALI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt