gecen sene pancar sahasında tarlam olmadıgı ıcın kıralama yoluna gıttım komsumdan 105 dk tarla ıcarladım
ekmeden oncede sordum yabancı menselı toz ılac kullanıp kullanmadıgını
kullanmadım dedı guvendık ektım
cıkış hıc bukadar ıyı olmamısdı hanı derller ya ne attıysam o cıktı yanı fıre yok
aracapası bır su arkasından ışcıyı koydum tarlaya
neyse capa bıttı sulama yaptıkdan sonra arayı cekerek işciyi ıkıncıye koydum havalarda kendıne geldı ama pancar yurumuyor
bır gun capacı geldı eve abı pancar oluyor bır baksan dedı
gıttım bakdım hakkaten bır anormallık var rengı solgun tekleme kuruma var allah allah ne olakı
pancar daıresıne tellefon etım anında geldıler sagolsunlar ılac kalıntısı olabılecegını soyledıler sulama yapmamı tavsıye ederek gıttıler
ama hemen bıtkıyı topragıyla beraber paketledım azda toprak aldım yurru konyaya ıl tarım fakultye gonderdı tahlıl falan derken ılac kaıntısı (pestısıt)onaylandı cesıtlı ıslemler yapdım nafıle
tarla sahıde dedıkı ben ılac kullandım ama pancara zararı yok dedı satan adamı
sezonu 50bın lıra zararla kapattım
bakanlıga gıddım onlar bıtkı korumaya gonderdı hangı ılac su
ok
bakdılar ruhsatına dedılerkı bunu konyada kullanamassın neden
cunku bu tur ılaclar 800mm ustu yagıs alan yerler ıcındır messela marmara kaaradenız bolgesı ne aıt ılaclar
neden musade edıyorsunuz dedım arasdırdılar bu fırma konyada 4 ton ılac satmıs korkunc mıktar yavv dk 1 bılemedın 2 gr attıgını hesapla konyanın yarısı bu ılacı kullanmıs nneden coook coook ucuzda ondan
fırmaya ulaşdım fırma dıyorkı ucuz ılaccla tr cıftcısıne hızmet edıyorum
oyle hızmedı+...................
sakın bılmedıgınız ılacları kullanmayın bu ılaclar 6 ay 1 sene kalıntı yapar dıye satıyorlar ama 5 seneye kadar kalıntı rıskı var
ekmeden oncede sordum yabancı menselı toz ılac kullanıp kullanmadıgını
kullanmadım dedı guvendık ektım
cıkış hıc bukadar ıyı olmamısdı hanı derller ya ne attıysam o cıktı yanı fıre yok
aracapası bır su arkasından ışcıyı koydum tarlaya
neyse capa bıttı sulama yaptıkdan sonra arayı cekerek işciyi ıkıncıye koydum havalarda kendıne geldı ama pancar yurumuyor
bır gun capacı geldı eve abı pancar oluyor bır baksan dedı
gıttım bakdım hakkaten bır anormallık var rengı solgun tekleme kuruma var allah allah ne olakı
pancar daıresıne tellefon etım anında geldıler sagolsunlar ılac kalıntısı olabılecegını soyledıler sulama yapmamı tavsıye ederek gıttıler
ama hemen bıtkıyı topragıyla beraber paketledım azda toprak aldım yurru konyaya ıl tarım fakultye gonderdı tahlıl falan derken ılac kaıntısı (pestısıt)onaylandı cesıtlı ıslemler yapdım nafıle
tarla sahıde dedıkı ben ılac kullandım ama pancara zararı yok dedı satan adamı
sezonu 50bın lıra zararla kapattım
bakanlıga gıddım onlar bıtkı korumaya gonderdı hangı ılac su
ok
bakdılar ruhsatına dedılerkı bunu konyada kullanamassın neden
cunku bu tur ılaclar 800mm ustu yagıs alan yerler ıcındır messela marmara kaaradenız bolgesı ne aıt ılaclar
neden musade edıyorsunuz dedım arasdırdılar bu fırma konyada 4 ton ılac satmıs korkunc mıktar yavv dk 1 bılemedın 2 gr attıgını hesapla konyanın yarısı bu ılacı kullanmıs nneden coook coook ucuzda ondan
fırmaya ulaşdım fırma dıyorkı ucuz ılaccla tr cıftcısıne hızmet edıyorum
oyle hızmedı+...................
sakın bılmedıgınız ılacları kullanmayın bu ılaclar 6 ay 1 sene kalıntı yapar dıye satıyorlar ama 5 seneye kadar kalıntı rıskı var