Ynt: bu yazıyı gören bir fatihayı esirgemesin
edirne22 link=topic=75469.msg890588#msg890588 date=1400054785' Alıntı:
- Herhangi bir siyasi parti adı zikreden olmadı.
- Dünyanın her yerinde kötü bir olay olduğunda, hesap iktidarda kim varsa ondan sorulur. yeri geldiği zaman 'fıratın kenarında bir koyunu kurt kapsa hesabı benden sorulacak' diye maval okuyanlar, böyle zamanlarda 'bunları kullanmayın, hatalarımızı anlatmayın, yanlışlarımızı açıklamayın' demesinler.
- medeniyetler İYİ, DOĞRU, GÜZEL ' i hedefler, DAHA İYİ, DAHA DOĞRU, DAHA GÜZEL ' i hedefler.
bunlara ulaşmak için farklı cevaplar, yollar, taktikler bulur. bu da farklı medeniyetlerin ortaya çıkmasını sağlar. herkes aynı yolu izlese dünyada tek bir medeniyet olurdu.
- İyilerden bahset, reklamını yap, algıyı oluştur. kötülelerden, yanlışlardan bahsetme, onları konuşma, ölü sevici, kandan beslenenler vs... çünkü o sır dökülmesin, gerçekler görülmesin, oluşturulan algı yara almasın.... bütün mesele bu.
- ben vatandaşım arkadaş, benim acım var, sadece bu gün değil, bütün işçi kazalarında, bütün terör saldırılarında üzülüyorum. ve yapması gerekenleri yapmayanlardan da hesap sormak benim hakkım.
- oy almak için terörislere her istediğini verenlerden, işçi kazalarını, taşeron sistemini önlemeyenden, kazalardan sonra sermayeden yana tavır alandan hesap sormak benim hakkım...
- gerekli güvenlik önlemlerini aldıramayan, bunları denetleyemeyen, sermayenin oyuncağı haline gelmiş bir devleti kabul etmiyorum... devlet devlet gibi olur. kuralı koyar herkes ona uyar. uymayanı zorla uydurur. devlet budur. oraya buraya yaslanan, dediğini yaptıramayan, kanunu, kuralı uygulayamayan, hatta kanun kural bile koyamayan bir devlet olamaz...
- şu konularda hata yaptınız, bunlar yanlıştı, sonuç böyle oldu, sorumluluk sizin, hesap verin demek siyaset yapmak DEĞİLDİR...
ne yani hesap sorulmasın mı, hesabını vermesinler mi?
Hocam,
Benim mesajımı alıp , işine gelenleri alıp işine gelmeyenleri algılayıp , konuyu ona görede yönlendirip , ona göre cevap yazma lütfen.
Açıkça yazıyorum , bu olayda kimsenin tarafında değilim , onu bunu korumakta değil derdim , algı yönetimi yapmakta değil derdim.
Zerre ihmali olan varsa , maden sahibi , bakan , milletvekili , vardiya amiri , müdür , yönetici , burayı denetleyen , ruhsat veren , kim varsa cezalandırılsın. Zaten zamanında bu tür olaylarda birileri bedel ödemediği , birileri hesap vermediği , birileri işini yeterince önemseyip düzgün yapmadığı için oluyor bunlar.
Buranın sahibi yeterli önlemleri alsaydı , bura adam gibi denetlenseydi , bu böyle devam eder , kimin ihmali varsa bedelini ödesin , hesabını versin , bu insanların ailelerine ateş düştü , bir çocuğun babasız kalması , bir annenin evladına doyamadan ayrılması , bunlar vebali ödenemeyecek , hiçbir maddi varlığın satın alamayacağı şeyler , yazı gerçekten çok yazık.
Benim tepkim olayı tek taraflı , işine geldiği gibi bakıp , konuyu , hükümet , muhalefet , şirket sahibi , sendika kim varsa bunu kendine yorumlayıp , bu tepkiyi karşı tarafa yıkmaya çalışanlara. Bundan alçakça nemalanmaya çalışanlara , hangi cepheden olursa olsun farketmez , hiç umrumda değil , ister benle aynı görüşten olsun , ister olmasın.
Olayın bu vicdani , insani , ahlaki boyutu artık ne derseniz deyin bunu geçip nemalanmaya çalışanlara tepkim.
İnsaların orada canı gitmiş daha ötesi var mı?
Hala bir takımları menfaat peşinde , algı yönetimi , kamuoyu oluşturma peşinde , birileri birini bunu yıkma , birileri kendini aklama , buna isyanım.