PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
***Boş Tarlalar Şirketlere***
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci83" data-source="post: 1137334" data-attributes="member: 57302"><p>Şirket olursa devlet vergi alacak, arazi boş kalmayacak, üretim olacak, sonuçta o arazi milli servettir. Buraya kadar hemfikiriz.</p><p></p><p>Peki bu şirketlerin denetimi nasıl olacak? Şirket diye adama devletin her imkanını sunacaksın, krediyi, hibeyi vereceksin sonra adam bir iflas verecek devletin milletin parası hiç olacak. </p><p>Bizim köyde 5000 baş koyun çiftliği kurdular, hibeyi ve 5 yıl ödemesiz krediyi indirdiler cebe. 6. yıl iflas verdiler. Sen sağ ben selamet... Devletin parası, dolayısıyla benim param kimin cebine aktı belli değil.</p><p></p><p>Bu şirketler arazi fiyatlarını resmen uçuruyor. Ziya Organik Tarım bizim buralara girmeden önce dönüm fiyatı 4 bin olan yer bugün 10 bin. Bu şirket trakyada 200, 300 bin dönüm arazi topladı. Ortalama bir çiftçi bu fiyatlarla nasıl başa çıkıp arazisini büyütecek? </p><p></p><p>10 bine aldın tarlayı, 500 kg buğday biçtin, 500 lira eder. 200 ü masraf, senede 300 lira kazandın. Tarlanın kendini amorti etmesi 30 yılı geçiyor. Birde alet edevatın yıpranıyor, amortisman giderin, arıza giderin var ettimi sana 40 yıl. 40 yılda bir yangın olsa, bir dolu vursa, ektiğin çiçek çıkmasa bidaha eksen, yağış olmasa, hastalık vursa... seninle 40 yıl oldu 50 yıl. Mantıklı bir yatırım mı? Asla değil. Ozaman bu şirketler neden bukadar arazi topluyorlar? Bu işlerin altından da birşeyler çıkacak ama bakalım...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci83, post: 1137334, member: 57302"] Şirket olursa devlet vergi alacak, arazi boş kalmayacak, üretim olacak, sonuçta o arazi milli servettir. Buraya kadar hemfikiriz. Peki bu şirketlerin denetimi nasıl olacak? Şirket diye adama devletin her imkanını sunacaksın, krediyi, hibeyi vereceksin sonra adam bir iflas verecek devletin milletin parası hiç olacak. Bizim köyde 5000 baş koyun çiftliği kurdular, hibeyi ve 5 yıl ödemesiz krediyi indirdiler cebe. 6. yıl iflas verdiler. Sen sağ ben selamet... Devletin parası, dolayısıyla benim param kimin cebine aktı belli değil. Bu şirketler arazi fiyatlarını resmen uçuruyor. Ziya Organik Tarım bizim buralara girmeden önce dönüm fiyatı 4 bin olan yer bugün 10 bin. Bu şirket trakyada 200, 300 bin dönüm arazi topladı. Ortalama bir çiftçi bu fiyatlarla nasıl başa çıkıp arazisini büyütecek? 10 bine aldın tarlayı, 500 kg buğday biçtin, 500 lira eder. 200 ü masraf, senede 300 lira kazandın. Tarlanın kendini amorti etmesi 30 yılı geçiyor. Birde alet edevatın yıpranıyor, amortisman giderin, arıza giderin var ettimi sana 40 yıl. 40 yılda bir yangın olsa, bir dolu vursa, ektiğin çiçek çıkmasa bidaha eksen, yağış olmasa, hastalık vursa... seninle 40 yıl oldu 50 yıl. Mantıklı bir yatırım mı? Asla değil. Ozaman bu şirketler neden bukadar arazi topluyorlar? Bu işlerin altından da birşeyler çıkacak ama bakalım... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
***Boş Tarlalar Şirketlere***
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt