PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
***Boş Tarlalar Şirketlere***
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1137206" data-attributes="member: 25349"><p>Yemeyenin malını yerler,ekmeyenin tarlasını ekerler.</p><p>Beş yıl önce uçağa binip Van'a gittim.Van'a kadar bütün Anadolu bomboş.Dağlar,yaylalar,düzlükler.</p><p>Biz bu ülkenin sahibi miyiz,kiracısı mı? Sahibiysek sahibi gibi davranalım.</p><p>Anadolumuzu niye boşaltıp büyük şehirlere yığılıyoruzda boşaltıp kaderine teslim ettiğimiz topraklarımıza sahip çıkmıyoruz?Önünde sonunda bu boş toprakların birilerinin (buna tarihsel düşmanımız büyük ve bazı küçük ülkeler dahildir)iştahını kabartacağını niçin düşünmüyoruz? </p><p>Bir çalışma gününün çalışma saatlerinde İstanbul'un deniz kenarındaki yüzlerce 'kafe'sinde binlerce genç (kız,erkek) oturmuş lak lak yapıyor.Değirmenin suyu nerden geliyor? Ne kadar daha gelecek?Üretmeden nereye kadar? Bu gençlerin çoğu büyük ihtimalle Anadolu kökenlidir ve aileleri benim uçaktan gördüğüm boş arazilerin sahibidir.Ancak bir firma arazinin işletilmesine talip olsun, arazi anında boğazda arsa konumuna yükselir.Beş kuruşluk getirisi olmayan yer sahibinin gözünde paha biçilmez hale gelir.</p><p>İşlet !:yok işletmiyorum (ihtiyacım yok,tembelim,sana ne?,çocuklar gelmiyor,getirisi az,malıma </p><p> karışma,malımın kahyası mısın,işletmeye değecek büyüklükte değil)</p><p>İşletenlere kirala :Vaaay memleketi satıyorlar, peşkeş çekiyorlar,tarlalarımızı yahudiler </p><p> alıyor,araplar tarla topluyor.</p><p>Dünyada birçok ülkede ''benim malım,kim ne karışır'' diye işlenmeyen tarım arazisini boş bıraktırmıyorlar.</p><p>Nasıl ki, benim evim değil mi,kaynanamı-yeğenimi bedava oturturum denemiyor (sadece bir ev anne baba,kardeş veya çocuklara bu şekilde mümkün) ve devlete emsal kirasının vergisi ödeniyor,işletilmeyip üretim dışı bırakılan araziler içinde bu durum gündeme gelecek gibi. </p><p></p><p>Büyük şehirlerdeki pamuk popolara biraz zor gelecek kıpırdanmak ama mallarına sahip çıkmazlarsa gelecek biraz bulutlu görünüyor.İlk işaret fişekleri atılmaya başlandı.</p><p>''Ya işlet,ya da kenara çekil işletenlere bırak'' şeklinde önce güzellikle sonra giderek sertleşen yaptırımlarla karşılaşacaklar anlaşılan.</p><p>Arkadaşlar yanlış anlamasın,işletilen değil boş bırakılan ve kaderine terkedilen vatan topraklarımızdan bahsediyorum.Toprağına,hayvanına sahip çıkan,işleyen-gayret gösterenlerinde devletimiz tarafından sonuna kadar ve her yönden desteklenmesi taraftarıyım .O mübarek insanlar olmasa yiyecek ekmek bulamayacağız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1137206, member: 25349"] Yemeyenin malını yerler,ekmeyenin tarlasını ekerler. Beş yıl önce uçağa binip Van'a gittim.Van'a kadar bütün Anadolu bomboş.Dağlar,yaylalar,düzlükler. Biz bu ülkenin sahibi miyiz,kiracısı mı? Sahibiysek sahibi gibi davranalım. Anadolumuzu niye boşaltıp büyük şehirlere yığılıyoruzda boşaltıp kaderine teslim ettiğimiz topraklarımıza sahip çıkmıyoruz?Önünde sonunda bu boş toprakların birilerinin (buna tarihsel düşmanımız büyük ve bazı küçük ülkeler dahildir)iştahını kabartacağını niçin düşünmüyoruz? Bir çalışma gününün çalışma saatlerinde İstanbul'un deniz kenarındaki yüzlerce 'kafe'sinde binlerce genç (kız,erkek) oturmuş lak lak yapıyor.Değirmenin suyu nerden geliyor? Ne kadar daha gelecek?Üretmeden nereye kadar? Bu gençlerin çoğu büyük ihtimalle Anadolu kökenlidir ve aileleri benim uçaktan gördüğüm boş arazilerin sahibidir.Ancak bir firma arazinin işletilmesine talip olsun, arazi anında boğazda arsa konumuna yükselir.Beş kuruşluk getirisi olmayan yer sahibinin gözünde paha biçilmez hale gelir. İşlet !:yok işletmiyorum (ihtiyacım yok,tembelim,sana ne?,çocuklar gelmiyor,getirisi az,malıma karışma,malımın kahyası mısın,işletmeye değecek büyüklükte değil) İşletenlere kirala :Vaaay memleketi satıyorlar, peşkeş çekiyorlar,tarlalarımızı yahudiler alıyor,araplar tarla topluyor. Dünyada birçok ülkede ''benim malım,kim ne karışır'' diye işlenmeyen tarım arazisini boş bıraktırmıyorlar. Nasıl ki, benim evim değil mi,kaynanamı-yeğenimi bedava oturturum denemiyor (sadece bir ev anne baba,kardeş veya çocuklara bu şekilde mümkün) ve devlete emsal kirasının vergisi ödeniyor,işletilmeyip üretim dışı bırakılan araziler içinde bu durum gündeme gelecek gibi. Büyük şehirlerdeki pamuk popolara biraz zor gelecek kıpırdanmak ama mallarına sahip çıkmazlarsa gelecek biraz bulutlu görünüyor.İlk işaret fişekleri atılmaya başlandı. ''Ya işlet,ya da kenara çekil işletenlere bırak'' şeklinde önce güzellikle sonra giderek sertleşen yaptırımlarla karşılaşacaklar anlaşılan. Arkadaşlar yanlış anlamasın,işletilen değil boş bırakılan ve kaderine terkedilen vatan topraklarımızdan bahsediyorum.Toprağına,hayvanına sahip çıkan,işleyen-gayret gösterenlerinde devletimiz tarafından sonuna kadar ve her yönden desteklenmesi taraftarıyım .O mübarek insanlar olmasa yiyecek ekmek bulamayacağız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
***Boş Tarlalar Şirketlere***
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt