Bitki beslemede deneme verileri ve gübreleme önerileri

02.01.2016
2,334
3,122

Değerli arkadaşlar bu konuda hepinizden tecrübe ettiğiniz sonucları paylaşmanızı ıstiyorum. Hepimiz için ekim öncesi çok faydalı bir tartışma olur.

Mesela ben gübretaş'ın "Süper Ekin 13,25,5+10(SO3)+Zn, 10.25.20+20 (SO3) +ME ve 13.24.12+10 (SO3)+ME gübrelerini kıraç ve sıcak iklimlerde iyi olacağını düşünüyorum.

Ben kendi tecrübemi sizinle paylaşmak ıstiyorum. Geçen yıl:Buğday ve arpa ekimi için bölgemizde yüksek ph değeri ve kireçli arazilerin" 20-20-0+(25S03)kükürtlü kompoze"toros taban gübresinin kullanımıyla gerekli elementlerin alınabilir forma dönüştüğü ve bu sayede ekinler de kaliteli bir çıkış ve sonrasında* dayanıklılık olduğu gözlemlenmiştir.

Üre gübresini buğday tarımında ekim yaparken tabana kullanabilirmiyiz , biz genelde baharın yüz gübresi olarak atarızda

Hububat tarımında sizler kadar tecrübeli değilim,daha bu yıl 3. Ekim yılım olacak. Yalnız üre gübresini ekim zamanında kullanmak bolca azot vermek olur ki buda yetersiz olur. Tabana fosfor uygulamak mutlak gerek. Fosfor,çimlenme ve kök yapamaya yardımcı olur.

cenap bey yasaktan önceydi şimdi 33 nitropower
Eski 33 nitratta 16.5 nitrat azotu ve 16.5 amonyum azotu vardı.Yani bitkinin kök bölgesine geldiği anda kullanabileceği azot formu üstelik üredeki gibi yağışın olmadığı zamanda buharlaşma özelliği yoktu.33 powerda nitrat azotu yok.33 power kullanacaksanız yağışla havaya dek getirmeye çalışın.İçinde üre ve amonyum azotu var.Yagis olmadığı zaman amonyum azotunda çok sıkıntı olmaz ama üre azotunda kayıplar meydana gelir