Birsüt'ün yeni tesisi yıl sonunda faaliyete geçecek

Birsüt ' ün yeni tesisi yıl sonunda faaliyete geçecek
15 Mayıs 2013 Çarşamba 16:16

Birsüt Süt Genel Müdürü Adil Kayhan, 2013 yılı sonunda yeni tesis yatırımlarını tamamlayarak üretime başlayacaklarını ifade etti.

KONYA - 2013 yılı sonunda yeni tesis yatırımlarını tamamlayarak üretime başlayacaklarını ifade eden Birsüt Süt Genel Müdürü Adil Kayhan, 'Konya Organize Sanayi Bölgesinde 17 bin metrekarelik yeni bir tesis kuruyoruz. Bu tesisimizde yıl sonunda UHT süt, süt tozu ve kahvaltılık piknik ürünleri üretimine başlayacağız. Yeni tesisimiz günlük bin 250 ton süt kapasitesine sahip olacak' dedi.
Kayhan, 'İlk olarak beyaz peynir ürettik. Şu anda kaşar peyniri, yoğurt, tereyağı, lor ve diğer ürünlerimizden oluşan 20 çeşit ürün grubuna sahibiz. Türkiye ' nin en önemli peynir merkezi olan Konya ' da 3 bin metrekaresi kapalı, 8 bin metrekaresi açık olan tesisimizde günlük kapasitemiz 200 ton süt olup, modern makine, ekipman ve laboratuvarımız ile tecrübeli mühendis ve teknik elemanlarımızla son derece hijyenik koşullarda kaliteli ve sağlıklı ürünler üretmeye devam ediyoruz. 75 kişiye istihdam sağlıyoruz' dedi.

' Kalite ve Lezzette Son Nokta ' sloganıyla 2005 Temmuz ayından itibaren Uluslararası Kalite Güvence sistemi ve Gıda güvenliği ISO 9001:2000- HACCP belgelerini de tescil ettirdiklerini vurgulayan Kayhan, 'Helal Gıda sertifikasına sahibiz. Konya merkezi, çevre ilçe, kasaba ve köylerden toplanıp fabrikamıza getirilen sütler laboratuvarımızda kontrolden geçtikten sonra üretime yönlendirilmektedir. 3 bin çiftçi ailesinin günlük sütlerini değerlendirmekteyiz' şeklinde konuştu. Bu sayede çiftçi ailelerin ekonomilerine de katkı sağlanmış olduklarını belirten Kayhan, 'Fabrikamızda kalite ve lezzete verilen önem kadar temizliğe de önem verilmektedir. Bu amaçla hastalık yapıcı mikroorganizmaların ortadan kaldırılması için pastörizasyondan önce süt kaba partiküllerinden süzme işlemiyle ayrılır.

Daha sonra Seperatör sistemi ile tam temizlik sağlanır ve pastörizasyon işlemi uygulanır. Ayrıca tam temizlik ve hijyen için gerekli C.I.P. sistemi de fabrikamızın temizliğinde önemli rol oynar. Üreticiden alınan süt bu temizlik işlemlerinden hemen sonra üretileceği ürüne göre proseslerde mayalanır ve peynire dönüşür. Daha sonra aynı titizlik ve hijyenik olarak el değmeden otomatik makinelerde paketlenir ve tüketici pazarına sunulur' şeklinde konuştu.

Ürünlerinde Royal, Kayhan ve Saygın markalarını kullandıklarını vurgulayan Kayhan, 'Türkiye genelinde distirübütör ve bayilerimiz var. İhracat başlamak için Dubai, Rusya, Sibirya ve Gürcistan ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yıl sonuna kadar ihracata başlamış oluruz' diyerek sözlerine son verdi.
 

Benzer Konular