Ben tarım işlerine biraz uzak olduğum için tarıma uzak olan kişilerin de anlaması için anlamadığım yerleri soracağım:1-Kuru tarım arazisi, sulu tarım arazisi nedir? (Kuru tarım sadece toprağa düşen yağmur ile yapılan tarım, sulu tarım da sulama yöntemiyle yapılan tarım galiba)2-Dekar başına 10 yıllık buğday verimini (500kg ise 10 yılla çarpıyoruz 5000kg=5ton yapıyor) hesaplayıp güncel buğdayın 1 ton fiyatıyla mı çarpıyoruz? (örn: 5 ton çarpı 3250tl =dekar başına değeri 16250tl ), "dekarda 25 bin yapar" demişsiniz ben internette 2022 buğday ton fiyatı yazdım 3250tl çıktı bunu da 5 tonla çarptım 16250tl çıktı, benim hesabım mı yanlış acaba yoksa bulduğum buğday fiyatı mı yanlış?Bir de bu hesaplama yöntemi Türkiye'nin her yerinde geçerli midir, örneğin buğday tarımı yapılmayan yerlerde de yine buğdaya göre mi hesaplanır? En önemlisi de bir tarlanın yıllık verimini nerden öğreniriz?
Ben tarım işlerine biraz uzak olduğum için tarıma uzak olan kişilerin de anlaması için anlamadığım yerleri soracağım:
1-Kuru tarım arazisi, sulu tarım arazisi nedir? (Kuru tarım sadece toprağa düşen yağmur ile yapılan tarım, sulu tarım da sulama yöntemiyle yapılan tarım galiba)
2-Dekar başına 10 yıllık buğday verimini (500kg ise 10 yılla çarpıyoruz 5000kg=5ton yapıyor) hesaplayıp güncel buğdayın 1 ton fiyatıyla mı çarpıyoruz? (örn: 5 ton çarpı 3250tl =dekar başına değeri 16250tl ), "dekarda 25 bin yapar" demişsiniz ben internette 2022 buğday ton fiyatı yazdım 3250tl çıktı bunu da 5 tonla çarptım 16250tl çıktı, benim hesabım mı yanlış acaba yoksa bulduğum buğday fiyatı mı yanlış?
Bir de bu hesaplama yöntemi Türkiye'nin her yerinde geçerli midir, örneğin buğday tarımı yapılmayan yerlerde de yine buğdaya göre mi hesaplanır? En önemlisi de bir tarlanın yıllık verimini nerden öğreniriz?