bu iyi bir haber.Biz biçerdöver ile nohut hasat yapıyoruz aynı buğday ayarına birkaç ayar daha yapılıyor daha sonra biçer biçiyor nohut biçen bir biçerci bulursanız nohutu ziyan fazla yapmadan biçer.
Anladım abi teşekkürlerBiz biçerdöver ile nohut hasat yapıyoruz aynı buğday ayarına birkaç ayar daha yapılıyor daha sonra biçer biçiyor nohut biçen bir biçerci bulursanız nohutu ziyan fazla yapmadan biçer.
bu iyi bir haber.
Bizim burada eski biçerdöverlerinin tablasını kestirip ufaltırıp sadece nohut biçenler var siz nohut hasadında epey geri kalmışsınızAnladım abi teşekkürler
Abi bizim köy tarafında eken çok yok nohut bizim de az ama internet te görmüştüm merak ettimBizim burada eski biçerdöverlerinin tablasını kestirip ufaltırıp sadece nohut biçenler var siz nohut hasadında epey geri kalmışsınız
Biçerciler ile konuştum burda ben elekler falan değişmesi lazım dediler kaldı öyle bizde el ile yolduk nohut uBen biçiyorum.elek, rüzgarlık ,batör aralığı,batör deviri,kelebe açısı ve deviri .hepsinde değişiklikler olması lazım.çok zor değil.sıfır kayıpla biçilebilir
Anladım abi araştırıyorum bakalım daha bulamadım buralardaEvet nohut biçerdöverle hasat olur. Yeri düz ve taşli değilse en iyi biçerdöverle hasat kolay ve ucuz olur. Bıcerci ayarlarini düzgün yapar ise kirmadan dökmeden tertemiz çikartir. bizim biçerdöverin ajandasinda en temiz cikarma ayarini yazdik. Buğday arpa yulaf nohut biçiyoruz senede yaklasik 15 ile 20 bin arasi biceriz farkli illerde. Ayrica kendimiz nohut ekiyoruz bu sene tohumdan kazik yedik bize azkan diye piç nohut vermisler bilemedik boylanmadi bicerdover toprak kaziyarak alirdi ama iste onca isguc stres derken hata ettik bizde isciye yoldurduk deste seklinde tarlada birakip. Bicerdoverin bicak kolu kayisini sokerek iptal ettik dolap dedigimiz tirmigin zincirini iptal ederek onuda durdurduk. Zipkilara cadir baglayip ust kisminida tirmiga bagladik bicerle destelere yaklasip agzina attik. Ama iste tohumu hem cok pahali aldik hemde kandirildik cikan nohutta az ve kucuk para etmez masrafin yarisi cikarsa iyi
trakkulup.net
Yerler düz ve taş hiç yok bakalım arıyorum seneye bulabilirsem öyle olucak inşallahTarla duz ise vede tasli degilse neden bicmesin elek batur ruzgarlik devir ayari yapiyo onlarda basit isler sadece ayarini bilsin yeter ugrasacak bisey yok bugdayi 14 e biciyosa nohutuda 18 e bicer olay bu
Hangisi anlamadım?O koçun açılımı inşallah tahmin ettiğim değildir
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.