PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
besicilikte, ithalatla, fahiş kazançlar mı elde ediliyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1451544" data-attributes="member: 59451"><p>Tüketim ekonomisi modeli uygulanmaya çalışılıyor, uygulanıyorda, lakin tüketilen ürünlere bakınca, ülkedeki halkın tüketim alışkanlıkları tüketim tercihleri önem arzediyor.</p><p></p><p> Şöyle bakıyoruz, dünyada en çok petrol tüketen ülkeler sıralamasında 21. Sıradayız, en çok çay tüketen ülkeler sıralamasında 1.sıradayız peki kişi başı et tüketiminde ülkeler sıralamasındaki yerimize bakalım sondan 27. Sıradayız, 193 ülke varsa, hesabı siz yapın.</p><p></p><p> Demekki et üretmek yani besiciliğin gelişmesi diye bişey düşünülemez, öyle ise besicilik yaparak az tüketilen bir üründe yoğunlaşmak mantıklı değil, çünkü tüketimin az olduğu yerde arzın artması yada ete az olan talep karşılanmaya çalışılir üretilen etin miktarı arttıkça piyasaya arzın artmasıyla talep aynı hızda artmayacaĝından zora girmeniz kuvvetle muhtemeldir.</p><p></p><p> Bu yüzden tüketim ekonomilerinde halkın geliri önemli, fakat aynı zamanda talep çok önemli , tüketim alışkanlığında yeri olmayan ürün için kağıt üzerinde hesap yapmak çokda sağlıklı değil, üstelik talebi karşılayan ithalat varsa işiniz çok daha zor, çünkü az bir miktar ürün pazara çok fazla arz edilmese dahi, yani az bir miktar arz fazlası dahi piyasayı ciddi etkileyecektir.</p><p></p><p> Bu yüzden ülkemizde besicilik bir ileri bir geri gitmekten kurtulamıyor, çünkü besicinin arz ettiği ürün az biraz artarsa, yada ithalat olursa, alıcı bu sefer nazlaniyor, hayvanını kestirmekte zorlanıyorsun, kağıt üzerinde hesabın tutmuyor haliyle, eskiler buna evdeki hesap çarşıya uymaz deyivermişler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1451544, member: 59451"] Tüketim ekonomisi modeli uygulanmaya çalışılıyor, uygulanıyorda, lakin tüketilen ürünlere bakınca, ülkedeki halkın tüketim alışkanlıkları tüketim tercihleri önem arzediyor. Şöyle bakıyoruz, dünyada en çok petrol tüketen ülkeler sıralamasında 21. Sıradayız, en çok çay tüketen ülkeler sıralamasında 1.sıradayız peki kişi başı et tüketiminde ülkeler sıralamasındaki yerimize bakalım sondan 27. Sıradayız, 193 ülke varsa, hesabı siz yapın. Demekki et üretmek yani besiciliğin gelişmesi diye bişey düşünülemez, öyle ise besicilik yaparak az tüketilen bir üründe yoğunlaşmak mantıklı değil, çünkü tüketimin az olduğu yerde arzın artması yada ete az olan talep karşılanmaya çalışılir üretilen etin miktarı arttıkça piyasaya arzın artmasıyla talep aynı hızda artmayacaĝından zora girmeniz kuvvetle muhtemeldir. Bu yüzden tüketim ekonomilerinde halkın geliri önemli, fakat aynı zamanda talep çok önemli , tüketim alışkanlığında yeri olmayan ürün için kağıt üzerinde hesap yapmak çokda sağlıklı değil, üstelik talebi karşılayan ithalat varsa işiniz çok daha zor, çünkü az bir miktar ürün pazara çok fazla arz edilmese dahi, yani az bir miktar arz fazlası dahi piyasayı ciddi etkileyecektir. Bu yüzden ülkemizde besicilik bir ileri bir geri gitmekten kurtulamıyor, çünkü besicinin arz ettiği ürün az biraz artarsa, yada ithalat olursa, alıcı bu sefer nazlaniyor, hayvanını kestirmekte zorlanıyorsun, kağıt üzerinde hesabın tutmuyor haliyle, eskiler buna evdeki hesap çarşıya uymaz deyivermişler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
besicilikte, ithalatla, fahiş kazançlar mı elde ediliyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt