PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
besicilikte, ithalatla, fahiş kazançlar mı elde ediliyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1451535" data-attributes="member: 59451"><p>Yok yok, yöneticilerin keyfini getirir piyasadaki ucuz et, hem ithal karkas et, hem içeride üretim olunca, içeriye üretim yapan malını ucuza piyasaya sürmeye çalışır, alıcılar daha düşük fiyat verirse ancak içerideki üreticiden mal alır hale gelir piyasa.</p><p></p><p>Bakın aynı durum hububat üretcisi içinde geçerli ve yaşanıyor şuan, ekebildiğiniz kadar ekin dediler ekti üretici, evet üretici pahalı gübre yüksek girdi maliyetiyle ekti, ama dışarıdan ucuz hububat aşırı ithal edildi, şimdi yerli üreticiden mal alan yok neden, arz talep dengesi bozuldu,talep yok çünkü talebi karşılayan ithalatçı oldu, fazla mal ithal edildi, yerli üretime talep kalmadı, ucuz satarsa üretici malını alan olursa satabilir.</p><p></p><p> Rusyadan ukraynadan tarım ürünlerini dünya piyasalarına verdikleri fiyattan yüzde 25 daha ucuza alma anlaşmasi ayçiçegi mısır hepsini etkiliycek, ucuz giren tarım ürünleri ile talep karşılandiğı sürece yerli üretici malını ucuz piyasaya satmak zorunda kalacak, alan olursa.</p><p></p><p> Diyorumki, karkas et dışarıda çok ucuz olan ülkeler var, şimdi dana alıp besleyen üretici, tam hayvanlar kesime gelince dışarıdan ucuz karkas et getiren olursa noolur, talebi ucuz karkas et karşılarsa, içeride üretici hayvanını ucuza kestirmek zorunda kalır, bu bir bilgisayar oyunu değil, ekmek kavgasıdır, lakin ithalat yapan ekmeğini kazanacak, ülke yönetenler ucuzluk var diye böbürlenecek, peki içeride üretim yapan ne olacak? Bu Cumhuriyet ithalatçılarla yöneticilerin Cumhuriyetimi? Halkın Cumhuriyetimi?</p><p> Halk için arz talep dengesi bilerek bozulabilirmi, bu bozulmadan zarar gören ne yapmalı? Üretimi bırakıp Bilgisayar oyunumu oynamalı?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1451535, member: 59451"] Yok yok, yöneticilerin keyfini getirir piyasadaki ucuz et, hem ithal karkas et, hem içeride üretim olunca, içeriye üretim yapan malını ucuza piyasaya sürmeye çalışır, alıcılar daha düşük fiyat verirse ancak içerideki üreticiden mal alır hale gelir piyasa. Bakın aynı durum hububat üretcisi içinde geçerli ve yaşanıyor şuan, ekebildiğiniz kadar ekin dediler ekti üretici, evet üretici pahalı gübre yüksek girdi maliyetiyle ekti, ama dışarıdan ucuz hububat aşırı ithal edildi, şimdi yerli üreticiden mal alan yok neden, arz talep dengesi bozuldu,talep yok çünkü talebi karşılayan ithalatçı oldu, fazla mal ithal edildi, yerli üretime talep kalmadı, ucuz satarsa üretici malını alan olursa satabilir. Rusyadan ukraynadan tarım ürünlerini dünya piyasalarına verdikleri fiyattan yüzde 25 daha ucuza alma anlaşmasi ayçiçegi mısır hepsini etkiliycek, ucuz giren tarım ürünleri ile talep karşılandiğı sürece yerli üretici malını ucuz piyasaya satmak zorunda kalacak, alan olursa. Diyorumki, karkas et dışarıda çok ucuz olan ülkeler var, şimdi dana alıp besleyen üretici, tam hayvanlar kesime gelince dışarıdan ucuz karkas et getiren olursa noolur, talebi ucuz karkas et karşılarsa, içeride üretici hayvanını ucuza kestirmek zorunda kalır, bu bir bilgisayar oyunu değil, ekmek kavgasıdır, lakin ithalat yapan ekmeğini kazanacak, ülke yönetenler ucuzluk var diye böbürlenecek, peki içeride üretim yapan ne olacak? Bu Cumhuriyet ithalatçılarla yöneticilerin Cumhuriyetimi? Halkın Cumhuriyetimi? Halk için arz talep dengesi bilerek bozulabilirmi, bu bozulmadan zarar gören ne yapmalı? Üretimi bırakıp Bilgisayar oyunumu oynamalı? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
besicilikte, ithalatla, fahiş kazançlar mı elde ediliyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt