Besicilik

Herkese s.a kolay gelsin hayırlı kazançlarınız olsun.
Birkaç konu da yardımlarınızı isteyecektim arkadaşlar.
1 Tekirdağ'da besi çiftliği kurmayı düşünüyorum. Simental bu bölge için uygun mudur
2 simental sen günde 15 tl süt alırsın diyorlar. Doğru mudur
3 bir ineğin günlük yem maliyeti ortalama ne kadar oluyor?
Şimdiden teşekkürler.

ben 3 aydır süt işi yapıyorum 10 tane yavrulu ineğim var az tecrübeme göre en az 20 hayvanınız olmalı süt parasıyla gderlerinizi karşılarsınız yavrular size kalır yayma şansınız olursa ve kendi hayvanınıza bakarsanız maliyetler düşüyo benim çobanım var yerimde kira yalnız ben sütü kendim satıyom maliyrtleri düşürüyom

Tekrardan sa
120 küsür görüntüleme olmuş ama bi arkadaş cevap yazmamış.
Bu sitede yeniyim bi yanlış mı yaptık ya neden kimse cevaplamıyor.

bu sitedekiler pek yardımsever değiller bu işi sadece biz yapalım başka hiç kimse yapmasın isterler ben on yıldır bu işiyapmayı düşünüyodum burdakiler beni caydıtdı kokma kardeş gir önü açık bi sektör

ben 3 aydır süt işi yapıyorum 10 tane yavrulu ineğim var az tecrübeme göre en az 20 hayvanınız olmalı süt parasıyla gderlerinizi karşılarsınız yavrular size kalır yayma şansınız olursa ve kendi hayvanınıza bakarsanız maliyetler düşüyo benim çobanım var yerimde kira yalnız ben sütü kendim satıyom maliyrtleri düşürüyom

Cevaplarınız için çok teşekkürler. 50 hayvan olarak düşünüyorum. Sütün litresini ne kadardan veriyorsunuz.

Herkes yardimci olur ama sen bu ise cok yabanci gibisin zor olur hatta cok zor olur ama senin ahirin var mi traktorun var mi o ciftlige gidecek ailen var mi hadi hepsi var sana yetecek sermaye var mi mesajindan anladigim kadariyla bilgilisin sen bilincki yaparsin ama cok takviye alman lazim birde bu isi ne kadar yapacaksin ne zaman zengin olmayi dusunuyorsun

bu sitedekiler pek yardımsever değiller bu işi sadece biz yapalım başka hiç kimse yapmasın isterler ben on yıldır bu işiyapmayı düşünüyodum burdakiler beni caydıtdı kokma kardeş gir önü açık bi sektör
Ben senelerdir bu sitedeyim çok şey öğrendim herkes elinden geldiğince çok şey anlattı yazdı.Herkes elinden geldiğince bildiği konulara bişeyler yazıyor.Besicilik adı altında bisürü konu var kimse kimsenin kötülüğünü istiycek bi cevap yazmaz bence.Bakınız [MENTION=74997]Sefer59[/MENTION] nickli üyemiz elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmış.

besi yapan kişiler, kullandıkları dana-düve büyütme rasyonu, dana besi bitirme rasyonu örnekleri verebilir mi? yemler: mısır silajı, saman, arpa posası, AYÇİÇEL KÜSPESİ, ARPA, MELAS,TUZ, TOZ MERMER . örnek: 300 kg dana ya da düve büyütme rasyonu.

saman, arpa, besi yemi fiyatları yüksek. kesimde ağırlık tosunlar için 600-700 kg olmalı. yemleme bilgisine ihtiyaç var. avustralyada besicilerin besiye aldıkları hayvanların ağırlıkları 500-550 kg dur.

• Beğen
Tepkiler: baranugur