PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besicilik maliyet
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Kcan16" data-source="post: 1232356" data-attributes="member: 79544"><p>Fikir olsun diye yazıyorum. 220 gün önce ortalama 9 aylık ortalama 200 canlı kilosu olan danaları 4800 liradan almıştım limuzin melezi, simental. 220 günde ortalama toplam maliyetleri bana 2600 liraya geldi alım fiyatı ilaç masrafı vb (işci kendim maliyetten saymadım) toplam 7600-7700 gibi oldu bugün kesime gönderdim ortalama canlı ağırlıkları 520 karkas 280 randıman % 54* kesim fiyatı 30 lira bize kalan dana başı 700-800 lira .kendi danalarımı besliyorum ama ilk kez dışarıdan alarak beslediğim için ilk geldiklerinde üst solunum yolu enfeksiyonundan çok çektik 15 gün kadar sonra komşu kurbanlık getirdi şaplıymış bizimkilere bulaştı 10 gün kadar onunla uğraştık sonda da rasyondan dolayı bazı danaları topal yaptık ilk tecrübeye göre şükür diyoruz danaları iç piyasadan aldım bunca soruna rağmen günlük 1.5 kilo canlı ağırlık artışı yakalamışız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kcan16, post: 1232356, member: 79544"] Fikir olsun diye yazıyorum. 220 gün önce ortalama 9 aylık ortalama 200 canlı kilosu olan danaları 4800 liradan almıştım limuzin melezi, simental. 220 günde ortalama toplam maliyetleri bana 2600 liraya geldi alım fiyatı ilaç masrafı vb (işci kendim maliyetten saymadım) toplam 7600-7700 gibi oldu bugün kesime gönderdim ortalama canlı ağırlıkları 520 karkas 280 randıman % 54* kesim fiyatı 30 lira bize kalan dana başı 700-800 lira .kendi danalarımı besliyorum ama ilk kez dışarıdan alarak beslediğim için ilk geldiklerinde üst solunum yolu enfeksiyonundan çok çektik 15 gün kadar sonra komşu kurbanlık getirdi şaplıymış bizimkilere bulaştı 10 gün kadar onunla uğraştık sonda da rasyondan dolayı bazı danaları topal yaptık ilk tecrübeye göre şükür diyoruz danaları iç piyasadan aldım bunca soruna rağmen günlük 1.5 kilo canlı ağırlık artışı yakalamışız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besicilik maliyet
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt