PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besicilik maliyet
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="n_sayan" data-source="post: 1137090" data-attributes="member: 53734"><p>bereketli olsun cümleten</p><p></p><p>hayvancılıkta kar hesaplamak zor en fazla öngörü olur</p><p>beslersin son sözü kantar söyler 400 kg gelende olur 280 kg gelende kötü iyinin karını alır götürür</p><p>12 ay bak 4000 e mal al 4000 yedir 8000 kestir 9000 tutsun binlira kar ettim dersin pazara gidersin </p><p>4000 lik mal 5000 olmuş kar falan yok bu işte şuan itibarıyla ithal besi danası dışında yurt içinden temin ederek para kazanılmaz bence</p><p>inekçilerin malı dişi olunca üzülür oldular bir oturup düşünmek lazım niye </p><p>15 inek 60 besiden çok kazandırıyorsa sizce besicilik yapılır mı </p><p>birde üretici maliyet hesabı yapmıyor ne işçilik ne yediği ne mazot ne ilaç ne kira ne amortisman şuna aldım şu tuttu kısacası kendimizi kandırıyoruz hesaplar hep en iyi hayvana göre yapılıyor totalde durum bu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="n_sayan, post: 1137090, member: 53734"] bereketli olsun cümleten hayvancılıkta kar hesaplamak zor en fazla öngörü olur beslersin son sözü kantar söyler 400 kg gelende olur 280 kg gelende kötü iyinin karını alır götürür 12 ay bak 4000 e mal al 4000 yedir 8000 kestir 9000 tutsun binlira kar ettim dersin pazara gidersin 4000 lik mal 5000 olmuş kar falan yok bu işte şuan itibarıyla ithal besi danası dışında yurt içinden temin ederek para kazanılmaz bence inekçilerin malı dişi olunca üzülür oldular bir oturup düşünmek lazım niye 15 inek 60 besiden çok kazandırıyorsa sizce besicilik yapılır mı birde üretici maliyet hesabı yapmıyor ne işçilik ne yediği ne mazot ne ilaç ne kira ne amortisman şuna aldım şu tuttu kısacası kendimizi kandırıyoruz hesaplar hep en iyi hayvana göre yapılıyor totalde durum bu [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besicilik maliyet
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt