PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
besicilik, feedlot
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="pyrzmc" data-source="post: 1451059" data-attributes="member: 77792"><p>Zaten yaşadığımız son bir buçuk iki senelik reel enflasyon %200 üzerinde değil mi peynir ,kıyma, şu kaç paradan kaç para oldu TÜİK gibi bir kurumun rakamı ile yaşadığımız gerçek hiç tuttu mi basit bir örnek iki yıl önce ekipman ,yem ,gübre ,mazot , tarım ilacı , veteriner masrafı ile şu anı kıyaslayın lütfen iki yıl önce cıvata içinde çapa makinesi için kırlangıç patik 10 TL idi 1 ay önce kavga gürültü 50 TL ye aldım şu an 70-80 den aşağı değildir belki 100 TL kur yüzünden tüm şirketler ve çiftçi çok ağır bir yük içinde olacak bireysel çalışan mesai yapan işçi arkadaşlarımızda öyle olacak 2019 yılında küçükbaş kurbanlık 800 TL den başlayıp 1200 TL ye alıcı buldu şu an o para iki kilo antrikot albilmekteyiz enflasyon merkez bankası faiz artırdı diye aratmayacak yanlış politikayı 27 ay zorladığımız için artmakta idi şimdi baz etkisi olacak bu ülkeyi sizin hepinize anlayacağınız şekilde anlatayım . Benim bir işletmem var adı kahvehane olsun market olsun otel olsun hayvancılık için çiftlik olsun bitkisel üretim için çiftçilik olsun adı ne olursa olsun 100 birimlik iş yapıyorum ama 20 birim benim param 80 birim kredi bu kredi Ziraat Bankası olsun , Halkbank esnaf kredisi olsun yada özel banka İşbankası Akbank Yapıkredi TEB olsun 80 birim borç vadesi gelince ödeyip gidip kapıya tekrar kredi alıyoruz doğru mu doğru . Tarım sektörü için traktör kredisi taksitli kredi , ekpiman kredi taksitli kredi, sulama kredisi taksitli kredi mi evet taksit ödenir ve borç biter . İşletme kredisi hayvancılık için besi kredisi, başak kart , işletme kredisi bitkisel üretim kredisi çekiyoruz ödemeye gidiyoruz sonrada ertesi gün gidip aynı para yada üstünü istiyoruz bankanın parasını sermaye yaptık farkında mısınız lütfen şapkalar öne</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pyrzmc, post: 1451059, member: 77792"] Zaten yaşadığımız son bir buçuk iki senelik reel enflasyon %200 üzerinde değil mi peynir ,kıyma, şu kaç paradan kaç para oldu TÜİK gibi bir kurumun rakamı ile yaşadığımız gerçek hiç tuttu mi basit bir örnek iki yıl önce ekipman ,yem ,gübre ,mazot , tarım ilacı , veteriner masrafı ile şu anı kıyaslayın lütfen iki yıl önce cıvata içinde çapa makinesi için kırlangıç patik 10 TL idi 1 ay önce kavga gürültü 50 TL ye aldım şu an 70-80 den aşağı değildir belki 100 TL kur yüzünden tüm şirketler ve çiftçi çok ağır bir yük içinde olacak bireysel çalışan mesai yapan işçi arkadaşlarımızda öyle olacak 2019 yılında küçükbaş kurbanlık 800 TL den başlayıp 1200 TL ye alıcı buldu şu an o para iki kilo antrikot albilmekteyiz enflasyon merkez bankası faiz artırdı diye aratmayacak yanlış politikayı 27 ay zorladığımız için artmakta idi şimdi baz etkisi olacak bu ülkeyi sizin hepinize anlayacağınız şekilde anlatayım . Benim bir işletmem var adı kahvehane olsun market olsun otel olsun hayvancılık için çiftlik olsun bitkisel üretim için çiftçilik olsun adı ne olursa olsun 100 birimlik iş yapıyorum ama 20 birim benim param 80 birim kredi bu kredi Ziraat Bankası olsun , Halkbank esnaf kredisi olsun yada özel banka İşbankası Akbank Yapıkredi TEB olsun 80 birim borç vadesi gelince ödeyip gidip kapıya tekrar kredi alıyoruz doğru mu doğru . Tarım sektörü için traktör kredisi taksitli kredi , ekpiman kredi taksitli kredi, sulama kredisi taksitli kredi mi evet taksit ödenir ve borç biter . İşletme kredisi hayvancılık için besi kredisi, başak kart , işletme kredisi bitkisel üretim kredisi çekiyoruz ödemeye gidiyoruz sonrada ertesi gün gidip aynı para yada üstünü istiyoruz bankanın parasını sermaye yaptık farkında mısınız lütfen şapkalar öne [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
besicilik, feedlot
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt