PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi çiftliği projesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="seydemir" data-source="post: 1129422" data-attributes="member: 58733"><p>Hayvancılık işi çok zor bir iş yapan ve yapacak arkadaşlara allah kolaylık versin. Bu işi yapıp eleman yokluğundan ara vermiş biri olarak en önemlisi işini seven ve ciddiye alan iyi bir bakıcı , ondan sonra yem ve hayvan seçimidir. Et ırkı paran varsa ve kaba yemi zamanında (sezonunda) üretip yada üreticiden satın alırsan (silaj Yonca yulaf vs) Angus ile iyi olur. Onun da gebe düve satışını yapabilirsin. Et kalitesi de çok iyidir. Gebe düvesi zaten yok satıyor şu an. Birde basit bir hikayemi anlatayım daha iyi bir pratik bilgi olur herhalde. Bizim köyde bir amca 20 düve 1 tosun aldı. Hayvanları o merak senin bu mera benim, o tepe senin bu tepe benim yaz kış dolaştırdı. Hersene erkeğini sattı dişisini sürüye kattı. 5 yıl içinde elinde sadece mera besisi ile birazda silaj ve yulaf otu desteği ile 100 tane çeşitli büyüklükte hayvanı oldu. Hepsini de sattı ve eline 600 - 700 bin gibi bir para geçti. Şimdi köyde keyf çatıyor. Onu gören eski Muhtar da aynı taktiği uygulamaya başladı. Biraz zor ve zahmetli ama denemeye değebilir .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seydemir, post: 1129422, member: 58733"] Hayvancılık işi çok zor bir iş yapan ve yapacak arkadaşlara allah kolaylık versin. Bu işi yapıp eleman yokluğundan ara vermiş biri olarak en önemlisi işini seven ve ciddiye alan iyi bir bakıcı , ondan sonra yem ve hayvan seçimidir. Et ırkı paran varsa ve kaba yemi zamanında (sezonunda) üretip yada üreticiden satın alırsan (silaj Yonca yulaf vs) Angus ile iyi olur. Onun da gebe düve satışını yapabilirsin. Et kalitesi de çok iyidir. Gebe düvesi zaten yok satıyor şu an. Birde basit bir hikayemi anlatayım daha iyi bir pratik bilgi olur herhalde. Bizim köyde bir amca 20 düve 1 tosun aldı. Hayvanları o merak senin bu mera benim, o tepe senin bu tepe benim yaz kış dolaştırdı. Hersene erkeğini sattı dişisini sürüye kattı. 5 yıl içinde elinde sadece mera besisi ile birazda silaj ve yulaf otu desteği ile 100 tane çeşitli büyüklükte hayvanı oldu. Hepsini de sattı ve eline 600 - 700 bin gibi bir para geçti. Şimdi köyde keyf çatıyor. Onu gören eski Muhtar da aynı taktiği uygulamaya başladı. Biraz zor ve zahmetli ama denemeye değebilir . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi çiftliği projesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt