PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi çiftliği projesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="n_sayan" data-source="post: 1128623" data-attributes="member: 53734"><p>hakkınızda hayırlısı olsun</p><p></p><p>sayı bazlı 100-250 olsun deme sebepleri mal başı kar azda olsa totalde yekün tutsun misali bende diyorum ki sayı fazla olunca sermayede ona göre artacak önemli olan kar marjı tabi yapılabilir olması için belirli bir büyüklüğe sahip olmalı</p><p></p><p>arada inekdende de bahsediyorsun besi çiftliği kurmak başlığın </p><p>şarole hayvanı türkiyede bulmak zor esk ile getirsen ne getireceğin belli değil hepsi kabulüm diyorsun resmen </p><p>ufak mal pahalı alıp biraz büyütüp satmaya kalksan çok bir kar elde edebileceğini sanmıyorum ırkı bozuk hayvan alıp o dediğini yapabilirsin</p><p>ülkemiz koşularında besiciliğin kumardan farkı yok malı alırsın beslersin beslersin kaça kestireceğin belli değil hayvanın olup olmayacağı belli değil anası babası ırkı belli değil hayvanların aynı yemi yer biri canlı 700 kg diğeri 550 kg biri diğerinin sırtından yemiş olur ben 3 senedir besicilik yapıyorum bu sene son artık kimse yanlış anlamasın besici inekçinin kesim sonu karını ekleyip sattığıbuzağıyla ayakta kalma şansı yok üreten herzaman kazanır emekten kaçıp besicilik yapmanın anlamı yok </p><p>kendi adıma limuzin bağa altı düve getirip üretime geçmeyi düşünüyorum yonca macar fiğ silaj karışık mera otu azda kesif yem verip </p><p>yavrularda anasının altında 6 ay kaldı mı değme keyfine 2000-2500 tl masrafla bir dana sahibi olursun sor bakalım inekçilere kim sana anasının altında 6 ay süt emmiş danayı verir versede kaç bine verir üreten kazanır abi gerisi hikaye</p><p>bir mala 3 dönüm vs hep hikaye tarım karlı hayvancılık karlı değilse tarım yapalım sonuçta üretilen malında bir değeri pazarı var</p><p>tarım yaparsan o tarımın karı olur hayvancılığın değil tek faydası millet ineğine yonca veremezken sen tosununa verirsin benim gibi. </p><p>iyi düşün bu sektörde herkez kazanıyor ama ne nasıl bir maldan 500 de kazanan var 2000 de kimi 6 ayda kimi 18 ayda</p><p>bir insan herşeyi yapamaz malı da otu da zamanında ve yerinden uyguna aldığın sürece sıkıntı yok</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="n_sayan, post: 1128623, member: 53734"] hakkınızda hayırlısı olsun sayı bazlı 100-250 olsun deme sebepleri mal başı kar azda olsa totalde yekün tutsun misali bende diyorum ki sayı fazla olunca sermayede ona göre artacak önemli olan kar marjı tabi yapılabilir olması için belirli bir büyüklüğe sahip olmalı arada inekdende de bahsediyorsun besi çiftliği kurmak başlığın şarole hayvanı türkiyede bulmak zor esk ile getirsen ne getireceğin belli değil hepsi kabulüm diyorsun resmen ufak mal pahalı alıp biraz büyütüp satmaya kalksan çok bir kar elde edebileceğini sanmıyorum ırkı bozuk hayvan alıp o dediğini yapabilirsin ülkemiz koşularında besiciliğin kumardan farkı yok malı alırsın beslersin beslersin kaça kestireceğin belli değil hayvanın olup olmayacağı belli değil anası babası ırkı belli değil hayvanların aynı yemi yer biri canlı 700 kg diğeri 550 kg biri diğerinin sırtından yemiş olur ben 3 senedir besicilik yapıyorum bu sene son artık kimse yanlış anlamasın besici inekçinin kesim sonu karını ekleyip sattığıbuzağıyla ayakta kalma şansı yok üreten herzaman kazanır emekten kaçıp besicilik yapmanın anlamı yok kendi adıma limuzin bağa altı düve getirip üretime geçmeyi düşünüyorum yonca macar fiğ silaj karışık mera otu azda kesif yem verip yavrularda anasının altında 6 ay kaldı mı değme keyfine 2000-2500 tl masrafla bir dana sahibi olursun sor bakalım inekçilere kim sana anasının altında 6 ay süt emmiş danayı verir versede kaç bine verir üreten kazanır abi gerisi hikaye bir mala 3 dönüm vs hep hikaye tarım karlı hayvancılık karlı değilse tarım yapalım sonuçta üretilen malında bir değeri pazarı var tarım yaparsan o tarımın karı olur hayvancılığın değil tek faydası millet ineğine yonca veremezken sen tosununa verirsin benim gibi. iyi düşün bu sektörde herkez kazanıyor ama ne nasıl bir maldan 500 de kazanan var 2000 de kimi 6 ayda kimi 18 ayda bir insan herşeyi yapamaz malı da otu da zamanında ve yerinden uyguna aldığın sürece sıkıntı yok [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Besi çiftliği projesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt