Eyv topragım saolasınMaşallah toprağım bereketli olsun
Sertifikalı tohum kullanmadıgımçin dekara 22kg attımMaşallah senesi bol olsun.
Buğdaylar güzel duruyor , kaç kğ ekim yaptınız biraz sık olmuş gibi.
Teşekkür ederm içimi rahatlattınız korkuyorum tarımda 2.yılım bilgim fazla olmadıgı için yanlıs yaparım diye hep tedirginimZaten bu boyda üre atılsa çok geç kalırdı toprakta amonyum ve nitrata dönüşme süresi açısından. Can atılması isabet olmuş zaten hafiftende azot noksanlığı başlamış.
Zaten bu boyda üre atılsa çok geç kalırdı toprakta amonyum ve nitrata dönüşme süresi açısından. Can atılması isabet olmuş zaten hafiftende azot noksanlığı başlamış.
Bereketli olsun, buğdaylar çok güzel, yer olarak hangi ilçe hangi köy [emoji846]
Merkez Mahmudiye köyü, Seyitömer tarafındaTeşekkürler
Kütahya altıntaş yenikaraağaç köyü
Peki siz
Duydum evet ama gitmedim topragımMerkez Mahmudiye köyü, Seyitömer tarafında
Normalde belirtisi alt yapraklarda sararmadır fotoğraflarda biraz sararmış gibi gördüm bide bu boya gelmiş buğdaylarda ilk üst gübre yapılıyorsa taban gübresinin azotu yetersiz kalabilir gizli noksanlık olabilir.Azot noksanlığının başlangıcını nereden anladınız belirtisi nedir ?
Gübreleme konusu tamamen yağış miktarına bağlı bir durum bölgenizi bilmiyorum birşey diyemem ama iz elementli özelliklede çinkolu yaprak gübresinin faydası olur her türlü.Teşekkür ederm içimi rahatlattınız korkuyorum tarımda 2.yılım bilgim fazla olmadıgı için yanlıs yaparım diye hep tedirginim
Bu arada dekara 30kg kullandım 26lık bundan sonra nasıl bi prosedür uygulamalıyım üst gübre ve yaprak gübresi olarak yada gerek varmı
Ayrıca yabancı ot ilacı kullanma dediler ekinler güzel oldugu için riske atmamam gerektiği söylendi sizce ne kadar dogru
Ot varsa muhakkak kullanmalısınız.Yabancı otlar bitkinizi az çok baskılar.Suyuna ve besin maddesine ortak olduğu için bitkiniz gelişemez verim kaybı ortaya çıkar.Ot ilacının yakıcı etkisinden korkuyorsanız korkmanıza gerek yok.Esterin dozunu iyi ayarlayamazsanız biraz sarsabilir.Onun için esterin yerine mustang ve muadillerini rahatca kullanabilirsiniz.Herhangi bir yanma yakma durumu olmaz.Bu sene mustang fiyatıda çok hesaplı 5 litresi 150-160 civarında ve yaklaşık 70 dekar araziye atabilirsiniz.İçine başta çinko ve azot içeren yaprak gübreleride katabilirsinizTeşekkür ederm içimi rahatlattınız korkuyorum tarımda 2.yılım bilgim fazla olmadıgı için yanlıs yaparım diye hep tedirginim
Bu arada dekara 30kg kullandım 26lık bundan sonra nasıl bi prosedür uygulamalıyım üst gübre ve yaprak gübresi olarak yada gerek varmı
Ayrıca yabancı ot ilacı kullanma dediler ekinler güzel oldugu için riske atmamam gerektiği söylendi sizce ne kadar dogru
Ot varsa muhakkak kullanmalısınız.Yabancı otlar bitkinizi az çok baskılar.Suyuna ve besin maddesine ortak olduğu için bitkiniz gelişemez verim kaybı ortaya çıkar.Ot ilacının yakıcı etkisinden korkuyorsanız korkmanıza gerek yok.Esterin dozunu iyi ayarlayamazsanız biraz sarsabilir.Onun için esterin yerine mustang ve muadillerini rahatca kullanabilirsiniz.Herhangi bir yanma yakma durumu olmaz.Bu sene mustang fiyatıda çok hesaplı 5 litresi 150-160 civarında ve yaklaşık 70 dekar araziye atabilirsiniz.İçine başta çinko ve azot içeren yaprak gübreleride katabilirsiniz
Sormak istediğim bir şey daha var ot ilacı yapıldıktan sonra yağıs olup olmaması önemlimi yani günre gibi yağmur yemesi lazımmı etki olarak nasıl olur
Nail bey bereket tv de izledim sizi saygılarBereketli olsun, buğdaylar çok güzel, yer olarak hangi ilçe hangi köy [emoji846]