PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bakan Vahit Kirişci: "Tarlama istediğimi ekerim demek doğru değil"
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="pyrzmc" data-source="post: 1438877" data-attributes="member: 77792"><p>Bakanlık bünyesinde liyakat olarak yeterli kişiler elbet vardır ancak doğru yerlerde çalışıyorlar mı doğru işler yapıyorlar mı merak konusu . Şimdi benim köyüm ilçem ilimde su yok iken bana çeltik ek derse bakanlık yada su olan köy ilçe il için buğday ek derse ve buğday yerine su ile verimi katma değeri yüksek ne biliyim pancar çeltik mısır aklınıza getirin su ile daha iyi olan ürünleri ekmek yerine buğday çavdar tirtikale gibi ürünleri o sulu bölgelere zorlarsa nasıl bir üretim deseni oluşur. Bir de şöyle bir durum oluştu geçen yıl maliyetlerden dolayı çoğu kişi bölgemizde ayçiçek ekimini buğday yerine tercih etti şimdi derdimiz para kazanmak ise girdisi yüksek olan üründen tabiki uzak duracağız amacımız para kazanmak aile geçindirmek bunun yanında çağın gerekli makine ve modernizasyonu yapabilmek şimdi çıkıp da ekmiş olduğumuz kuru tarım yapıyoruz ayçiçek buğday yerine uygun olmayan ürün sunulursa yada çıkıp da buğday ve ayçiçeğinden daha az kazanacağımız ürünler diretilirse biz neden ekelim biçelim üretelim zararına esnaf gübre mazot ilaç veriyor mu da biz zararına bu işi yapalım. Son söyleyeceğim kaç zaman oldu kaç bakan oldu ülke havzalara ayrılacak da üretim deseni olacak da bu üretim desenine göre destekler olacak da bunlar kaçıncı kez duyduğumuz süreçler bir haftalık yemeği ısıtıp ısıtıp müşteriye sunan lokanta misali oldu bu iş napalım bekleyip göreceğiz. İnekler kesiliyor süt üretimi bitiyor ve en uzun iş bir litre süt üretmek buğdayı 8 ayda ayçiçeğini 4 ayda üretebiliriz ama inek için dışı buzağı doğacak dana olacak düve olacak gebe kalacak sonra doğum yapacak da süt verecek ortalama nerdeyse 3 yıl zamana bakın bu gidişle süt tozunu evlatlarımıza süt yerine içirir olacağız zor günler herkese Allah yardım etsin hayırlı akşamlar</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pyrzmc, post: 1438877, member: 77792"] Bakanlık bünyesinde liyakat olarak yeterli kişiler elbet vardır ancak doğru yerlerde çalışıyorlar mı doğru işler yapıyorlar mı merak konusu . Şimdi benim köyüm ilçem ilimde su yok iken bana çeltik ek derse bakanlık yada su olan köy ilçe il için buğday ek derse ve buğday yerine su ile verimi katma değeri yüksek ne biliyim pancar çeltik mısır aklınıza getirin su ile daha iyi olan ürünleri ekmek yerine buğday çavdar tirtikale gibi ürünleri o sulu bölgelere zorlarsa nasıl bir üretim deseni oluşur. Bir de şöyle bir durum oluştu geçen yıl maliyetlerden dolayı çoğu kişi bölgemizde ayçiçek ekimini buğday yerine tercih etti şimdi derdimiz para kazanmak ise girdisi yüksek olan üründen tabiki uzak duracağız amacımız para kazanmak aile geçindirmek bunun yanında çağın gerekli makine ve modernizasyonu yapabilmek şimdi çıkıp da ekmiş olduğumuz kuru tarım yapıyoruz ayçiçek buğday yerine uygun olmayan ürün sunulursa yada çıkıp da buğday ve ayçiçeğinden daha az kazanacağımız ürünler diretilirse biz neden ekelim biçelim üretelim zararına esnaf gübre mazot ilaç veriyor mu da biz zararına bu işi yapalım. Son söyleyeceğim kaç zaman oldu kaç bakan oldu ülke havzalara ayrılacak da üretim deseni olacak da bu üretim desenine göre destekler olacak da bunlar kaçıncı kez duyduğumuz süreçler bir haftalık yemeği ısıtıp ısıtıp müşteriye sunan lokanta misali oldu bu iş napalım bekleyip göreceğiz. İnekler kesiliyor süt üretimi bitiyor ve en uzun iş bir litre süt üretmek buğdayı 8 ayda ayçiçeğini 4 ayda üretebiliriz ama inek için dışı buzağı doğacak dana olacak düve olacak gebe kalacak sonra doğum yapacak da süt verecek ortalama nerdeyse 3 yıl zamana bakın bu gidişle süt tozunu evlatlarımıza süt yerine içirir olacağız zor günler herkese Allah yardım etsin hayırlı akşamlar [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Bakan Vahit Kirişci: "Tarlama istediğimi ekerim demek doğru değil"
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt