PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Bahar arpası olurmu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet-42" data-source="post: 1445566" data-attributes="member: 74007"><p>Merhaba bazı arpa çeşitleri mutlak kışlık bazıları hem kışlık hemde baharlık olarak ekilebiliyor.Bu yüzden çeşit seçimi vernalizasyon dediğimiz soğuklanma ihtiyacı için çok önemlidir.Kışlık bir çeşidin bu saatten sonra yetişmeme olasılığı daha yüksektir.O yüzden baharlık bir çeşit ekmek lazım.Çeşitlerle pek aram yok.Daha önceden bölgede baharlık olarak ekilmiş bir çeşidi ekebilirsiniz</p><p>Nevşehir iklimine baktım 400 mm den fazla yağış gösteriyor.Yağışın ne zaman düştüğü çok önemli olsada düşük bir yağış miktarı değil.Çok kurak gitmediği sürece yetişebilecegini düşünüyorum.Hava durumu önümüzdeki hafta serin ve yağışlı gösteriyor.Çok sık olmamak kaydıyla ekim yapılabilir.25 kg dan fazla tohum kullanmamak uygun olur.</p><p>Sulama yapılmayacağı için yağış denk getirip üst gübrelemede yapılamayabilir.Bu yüzden dekara 18 kg 20-20 yerine dekara 10 kg dap+8kg üre gübresini harmanlayıp ekmek bence daha mantıklı.Ortalama bir verim için yeterli miktarda azot ve fosforu buradan karşılarsınız.Ot ilacı atılacak olursa hava durumuna göre yaprak beslemesi yapılabilir.O zaman yazarsanız yardımcı olurum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet-42, post: 1445566, member: 74007"] Merhaba bazı arpa çeşitleri mutlak kışlık bazıları hem kışlık hemde baharlık olarak ekilebiliyor.Bu yüzden çeşit seçimi vernalizasyon dediğimiz soğuklanma ihtiyacı için çok önemlidir.Kışlık bir çeşidin bu saatten sonra yetişmeme olasılığı daha yüksektir.O yüzden baharlık bir çeşit ekmek lazım.Çeşitlerle pek aram yok.Daha önceden bölgede baharlık olarak ekilmiş bir çeşidi ekebilirsiniz Nevşehir iklimine baktım 400 mm den fazla yağış gösteriyor.Yağışın ne zaman düştüğü çok önemli olsada düşük bir yağış miktarı değil.Çok kurak gitmediği sürece yetişebilecegini düşünüyorum.Hava durumu önümüzdeki hafta serin ve yağışlı gösteriyor.Çok sık olmamak kaydıyla ekim yapılabilir.25 kg dan fazla tohum kullanmamak uygun olur. Sulama yapılmayacağı için yağış denk getirip üst gübrelemede yapılamayabilir.Bu yüzden dekara 18 kg 20-20 yerine dekara 10 kg dap+8kg üre gübresini harmanlayıp ekmek bence daha mantıklı.Ortalama bir verim için yeterli miktarda azot ve fosforu buradan karşılarsınız.Ot ilacı atılacak olursa hava durumuna göre yaprak beslemesi yapılabilir.O zaman yazarsanız yardımcı olurum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Bahar arpası olurmu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt