BAĞLAMA YAPMADAN OT-SAP TOPLAMA ROMORKU

Arakadaşlar merhabalar,

Balye makinelerinde olduğu gibi toplama ağzı olan büyük romorklar görüyorum yurt dışı videolarında. Düşünüyorumda dışarıya satış yapmayacak, kendi çiftliğinde tüketecek kişi eğer depolama alanını da halledebilirse kendi otunu ve sapını balye yapmadan (BALYE BAĞLAMA PARASI VERMEME AMACIYLA) ambarına stoklayabilir ve balye bağlama parasıda vermeyeceği için kendini amorti edebilir. Bu romorklardan türkiyede gördünüzmü, eğer gördüyseniz düşünceleriniz ve fiyatını bilenininz varmıdır

Bereketli günler...

Resimler ve ekler

• 7098_6530171691711.jpg
    7098_6530171691711.jpg
    29.8 KB · Görüntüleme: 2,205
  • 7098_6530171691711.jpg
    7098_6530171691711.jpg
    29.8 KB · Görüntüleme: 2,172
  • 7098_6530171691711.jpg
    7098_6530171691711.jpg
    29.8 KB · Görüntüleme: 2,168
Ynt: BAĞLAMA YAPMADAN OT-SAP TOPLAMA ROMORKU

Ben bunun tek dingilli küçüklerinden pottinger marka olanından görmüştüm oda bundan 6 sene evvel pottingerin deposunda duruyordu tarlada çalışanını hiç görmedim.

balya bağlanır sıkıştırması ad avantaj sen şimdi ne kadarda uğraşsan bağlanma kadar sıkışmayacak o sebeble daha fazla alan işgal edecek ve kuru otta kayıp daha fazla olacağı kanaatindeyim balya daha temiz bence ...

valla biz bunun büyüğünü FarmingSimulator ' da kullanıyoruz, baya işe yarıyor :) çok üst düzey teknoloji gerektirmeyen bir ürün, bizim tarım aletleri üreticileri biraz bilgisayar oyunu oynasalar, daha neler üretirler aslında...

İyi tarafları rüzgardan etkilenmez ot sılaj makinesi rüzgarda ziyan yapıyor.

İşçilik tek traktör ile yapılabilir, tabi benim bu bahsettiğim yeşil ot işi .

Kötü yanı parçalama yapmıyor zannedersem , ama kaba yem karma makinesi varsa sorun olmaz kıyılır .

Bende uygun fiyat olsa düşünürüm bu ot işi kara kara düşündürüyor beni geçen yıl otları ıslattık karardı güzel olmadı .

Sadece bağlama değil, taşıma + yükleme işini de yaptığı için çok ekonomik.

Mesela en başta ip maliyeti yok. Büyük artı.

Tek sıkıntı satış ve depolanmasında olur. Ot sıkıştırılmayacağı için hacmin çok yer tutar.

Satış da sadece kilo ile olur. Uygun bi ön yükleyici ile yüklemesi yapılabilir.

Bunların büyükleri önünde hasbay olanları var istersen otu alırken kıyıp slaj yapabiliyor. Örnek yonca slaji yapılacaksa yonca bicilip direk bu makina ile girip yüklenip siloya dokulebilir. Böylece iki traktörun işini bir traktör yapar.

Belki bağlamaya göre fazla yer işgal edecek ama, bağlama ücreti ve işçi ücretine son getirir bu alet bence. Kendin toplayıp, ambarına kendin yıkacaksın romorkla. Eğer de satmıyorsan, yem karma makinende varsa e zaten bağlatmak biraz gereksiz kalıyor. Kar edilebilecek bir yöntem bence

Yer fazla kaplama sorununu römork yükü boşaltiktan sonra ön kepçeli traktör ile sıkıştırılarak biraz daha çözülebilir.