Yagmur zamaninda alirsa kuruda 500 kg yapar normalde ankara sartlari 250 350 kg arasi...
Anlatmak istediğiniz, gecci bir çeşit geç yağış olursa yada sulama olursa verim yükselir. Aksi halde kutuda çok tavsiye etmem mi?
Not : Bence öyle. Eğer sulama imkanı yoksa ince04 değerlendirilebilir.
Anladim kardesim o zman biz bildigimiz cesidii tarim 92 ye devam edelim. Hic riske girmeyelimAnlatmak istediğiniz, gecci bir çeşit geç yağış olursa yada sulama olursa verim yükselir. Aksi halde kutuda çok tavsiye etmem mi?
Not : Bence öyle. Eğer sulama imkanı yoksa ince04 değerlendirilebilir.
Arcanda için gerekli iklim koşulları nedir?Arcanda bence hem tarim 92 hemde aydan hanimdan iyi
Peki ofas 40 dekar arcanda ekecem. Deneyip gorelim bakalim ne olacak. En azindan 250 kilonun altina heralde inmeyi allahtan bi zarar ziyan olmazsa. Dedigin gibi tarim92 en kuvvetli kirac taban arazilerimide 450 kilo goruyor. Ama ortalama 350 kilo aliyoruz. Bakalim arcanda nasil olacakArcanda Eskişehir de tarm92den tartışmasız önde. Ama sizin orada nasıl olur bilemem. Ama Kayseri de 2-3 yıl kaldım. Merkez Eskişehir den az soğuk. Buna göre çok problem olmaz gibi.
Tarm92 ( en azından bana göre ) 400-450kg üzerine çıkamayacak bir çeşit. Bu verimi gördüğü an yere yatar. Yatan arpa ile birlikte tabiki hayallerde yatar.
Arcanda bulursanız deneme için ekin. Eğer iki farklı yere ekme imkanı olursa birini erken diğerini geç ekin. Zira sert kıştan etkilenip etkilenmeyecegini görerek daha net bir fikriniz olur.
İnce 04, aynı şartlarda tarm92'den ( bence ) +50kg ve üzeri verim kapasiteli bir çeşit.
İş daha karmaşık hale gelsin . Seymen cesidinede bir bakın isterseniz ama seymen soğuğadaha hassas olabilir.
Deneme benim işim derseniz Emon u da deneye bilirsiniz. ( sanki ) Arcanda sınıfı bir çeşit
Peki ortalama şartlarda Seymen tohum kaç günde topraktan çıkar . Yeşerir.Arcanda Eskişehir de tarm92den tartışmasız önde. Ama sizin orada nasıl olur bilemem. Ama Kayseri de 2-3 yıl kaldım. Merkez Eskişehir den az soğuk. Buna göre çok problem olmaz gibi.
Tarm92 ( en azından bana göre ) 400-450kg üzerine çıkamayacak bir çeşit. Bu verimi gördüğü an yere yatar. Yatan arpa ile birlikte tabiki hayallerde yatar.
Arcanda bulursanız deneme için ekin. Eğer iki farklı yere ekme imkanı olursa birini erken diğerini geç ekin. Zira sert kıştan etkilenip etkilenmeyecegini görerek daha net bir fikriniz olur.
İnce 04, aynı şartlarda tarm92'den ( bence ) +50kg ve üzeri verim kapasiteli bir çeşit.
İş daha karmaşık hale gelsin . Seymen cesidinede bir bakın isterseniz ama seymen soğuğadaha hassas olabilir.
Deneme benim işim derseniz Emon u da deneye bilirsiniz. ( sanki ) Arcanda sınıfı bir çeşit
Peki ortalama şartlarda Seymen tohum kaç günde topraktan çıkar . Yeşerir.