Ayçiçeği sulama

Merhaba. Ayçiçeği ne birkaç gün içinde yağmurlama ile 2. Suyu vermeyi düsunuyorum fakat bir arkadaşım tam çiçek döneminde yağmurlama ile şu vermenin çiçeğe zarar vereceğini çiçek tane doldurmaya başladığında sulanması gerektiğini söyledi.Sizin yorumunuz nedir.
f3e6937da8022e63979c89ce5fab9a1f.jpg

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba. Ayçiçeği ne birkaç gün içinde yağmurlama ile 2. Suyu vermeyi düsunuyorum fakat bir arkadaşım tam çiçek döneminde yağmurlama ile şu vermenin çiçeğe zarar vereceğini çiçek tane doldurmaya başladığında sulanması gerektiğini söyledi.Sizin yorumunuz nedir.
f3e6937da8022e63979c89ce5fab9a1f.jpg

Biraz daha bekle fakat yağmurlama ile sulama bencede arkadaşına katılıyorum salma sulama yapabilirsen olur

• Beğen
Tepkiler: cracker
Şuan sula hocam. Bitkinin en çok suya ihtiyacı olan dönem çiçek açma dönemidir. Hatta toplam su ihtiyacının %70 i bu dönemde tüketilir. Şuan yapacağın sulama son sulama olacak zaten, yapraklar geniş olduğu için gölge yapacak ve altı hemen kurumaz. Hasata kadar gider. Salma sulama öneririm bende, hem yukardan vuran su çiçeği yatirmaz hemde açmak üzere olan kafalar zarar görmez.

• Beğen
Ayçiçeğinin en çok suya ihtiyaç duyduğu zaman, bu ve sonrasındaki dönemlerdir.
Artık su stresi yaşamaması menfeatinize olur.
Tek dikkat etmeniz gereken husus döllenme süresince üstten su vermemek. Öncesi ve sonrasında imkanlar dahilinde muhakkak sulanmali.

Ayçiçeğiniz çiçekte değil. Polen olduğu dönemde sulama şekli "sadece" yağmurlama ise tozlaşma zarar görmesin diye beklenir. Onun haricinde bu ve sonrası beklenecek bir zaman değildir.

• Beğen