Ağırlıklı olarak çerezlik ayçekirdeği tarımı yapıyoruz her yıl ortalama 150 dekar yerimiz oluyor.Hasat sonrası sapları tırmıkla toplayıp kurudukdan sonra yakıyorduk.Tekrar kazayağı çekip tırmık çekiyoruz ama böyle çok zaman alıyor ve mazot sarfiyatı 4 lt leri buluyor.Hal böyle olunca Bizde Disktiller yada Rötavatör almaya karar verdik.Bölgemde 2 ürünüde kulanan var.Devir ayarsız rötavatörler dekara 2.5 lt gibi yakıyorlar.Disk tiller kullananlarda 800 gr.1 lt gibi yakıyorlar.Yalnız Disk tilleri 2 katta çeksen çerezlik sapı büyük ve kalın olunca rötavatördeki gibi işçilik yapamıyor.
Rötavatörde 2.90 Toscano ve matris markaları arasında kaldık.Toscanonun bölgeme yakın olması şanzımanı kendi yapmasından dolayı bu markaya daha yakınım.Matrisdeki şanzıman konya malı disan diye bir marka.
Disktillerde kimisi yaylıyı kimisi takozlu öneriyor ama ben yaylıda matris takozluda ise azim markası iyi diye duydum.Bunlarda da 20 li 56 çap çanak olur alırsak.
Fiyatlara gelirsek Rötavatör Ağır merdaneli 23500
Disktiller ise lama merdaneli 20000 civarında
Acaba siz Hangisini neden önerirsiniz yada neden önermezsiniz ?
Rötavatörde 2.90 Toscano ve matris markaları arasında kaldık.Toscanonun bölgeme yakın olması şanzımanı kendi yapmasından dolayı bu markaya daha yakınım.Matrisdeki şanzıman konya malı disan diye bir marka.
Disktillerde kimisi yaylıyı kimisi takozlu öneriyor ama ben yaylıda matris takozluda ise azim markası iyi diye duydum.Bunlarda da 20 li 56 çap çanak olur alırsak.
Fiyatlara gelirsek Rötavatör Ağır merdaneli 23500
Disktiller ise lama merdaneli 20000 civarında
Acaba siz Hangisini neden önerirsiniz yada neden önermezsiniz ?
WhatsApp Image 2019 09 23 at 23.53.36
Resim WhatsApp Image 2019 09 23 at 23.53.36 kaydedildi Resim Yükle - Hızlı Resim
imgyukle.com