AYÇİÇEĞİ EKEN ARKADAŞLAR

SELAM arkadaşlar.kıraca sıra araları 2,5 m ile ayçiçeği ekiyorum. 1. yıl(bğday-ayçiçeği) 2. yıl(buğday-nadas) 3. yıl(buğday-ayçiçeği) şeklinde tarlayı dinlendirerek bu şekilde devam ediyorum. Açiçeği eken ve bilen arkadaşlara biraz sorum olacak.tarlanın hazırlaışı , ekerken atılan gübre miktarı , baharın yapılacak sürüm şekli , hasat zamanı ve elle kesimle hasat yaptıktan sonra köklerinin en kolay ve ekonomik olarak hangi şekilde temizlenmesi vede ayçiçeği yetiştiriciliğinin incelikleri ile olmassa olmazları nelerdir.BİLGİLERİNİZİ BİZLERLE PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM... ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
 
Ynt: AYÇİÇEĞİ EKEN ARKADAŞLAR

abi şöyle söyleyeyim:
biz buğday hasadı sonrasından 1 hafta sonra yerleri süreriz.ayrıca sürerkende derin sürüm yaparız.sonra tarlayı bekletiriz.sonbaharda yeni yeni kalan buğdaylar çıkar.tarlayı havalandırmak bahabında bi büyük 9lu çizel çekeriz.sonra yine bekleriz taki mart sonuna kadar.o zamanlardada tarlaya bi 9lu daha çekeriz.yerin durumuna görede bir daha çekebilirz.sonra havalanması için bırakırız 2-3 gün sonra tarlaya bi aysan çekeriz.eğer hoşumuza gitmezse bir daha çekeriz.çektiken sonra hemen tırmık yaparız.yerin tavı kaçmasın diye.sonra o ilacı atarız.attıktan sonra bide ispanyol tırmık çekeriz.sonra havalı ekici gelir ve gündendiyi eker.gündendi ekildikten sonra merdane çekeriz.yazın sıcaklara karşı.daha sonra gündendi çıkar ve 2 karış oldumuda bi çapa makinasıyla çapalarız vede kökleri dolar.sonrada kartele değceğine yakın bide nitrat atarız.sonra bırakırız.toprak tv de çıkan sulu gübreler var.onları deneyin diyorlar fakat nasıldır bilemem.sonra biçime kadar bekleriz.biçildikten sonr biz goble çekeriz.1 yada 2 sefer saplara göre.sonrada tırmık çekeriz.aldığımız verimde 280-320 kg arası değişir.
 

Benzer Konular