PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
ASGARİ ÜCRET 30 000 LİRA OLMALI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İbrahim_78" data-source="post: 1456934" data-attributes="member: 93912"><p>Selamın aleyküm arkadaşım, ülkemizde maalesef yaşam da kalabilme şartları oldukca zor hepimizin malumu, bu yüzden herkes dertli bende dahil olmak üzere ve asgari ücret ile alakalı herkesin beklentisi yüksek</p><p>ben de bir kaç soru sormak istiyorum</p><p>Mesela ssklı çalışanın var? varsa kaç kişi?</p><p>Bunu sormamı lütfen yanlış anlama, belki de vardır beş, on kişi belki de daha fazlası... Bilmiyorum, varsa zaten altta yazacaklarımı biliyorsundur,</p><p>Ama yoksa lütfen oku ve iş veren tarafından da bi bakış penceresi açalım, Parasını faize değil de yatırıma yatıran kesimlerden kar marjı çok yüksek olmayan hep dövülen işletmelerin gözünden bakmanı istiyorum,</p><p>Geçenlerde bu forumda okumuştum yine bi kaç arkadaşımız üretmeyi bırakıp tarlasını traktörünü satıp faize bankaya yatırmaktan bahsediyordu , yada tarım işine hiç girme onun yerine git banka faizi ye diye birileri tavsiyelerde bulunuyordu, sebebi tarımdan para kazanamamak...kaldı ki genelde eleman çalıştırmadan, daha doğrusu resmiyette çalıştırmadan kendi işgücümüzle yapıyoruz bu işi ve bu halde bile maliyetler belimizi büküyor değil mi?</p><p></p><p>17 yaşında daha evvel senin işinle hiç bir bilgi deneyime sahip olmayan birisine 30000 verince kalfalara ne verilmesi lazım ustalara ne verilmesi gerekiyor mesela 10 yıllık deneyim sahip çalışanın ücreti ne olacak bunları küçük işletmeler olsun büyük işletmeler olsun nasıl karşılayacak bunu da göz önünde bulunduralım</p><p>Bu son söyleyeceğim çok kişi tarafından eleştiriye maruz kalacak biliyorum ama söyleyeceğim</p><p>Abi ama kimse kusura bakmasın asgari ücret bi baltaya sap olamamış yada boş, deneyimsiz vasıfsız adamın kadının alacağı maaş, bunu alan evlenmesin kiraya çıkmasın, biraz beklesin gayret göstersin çalışsın bi iki sene bi işte vasıf kazansın o zaman aldığı maaş la ev de geçindirsin aldığı maaşla çocukta okutsun o zaman onun maaşı yüksek olsun bence asgari ücret 1bir ise kalfa iki asgari ücret alsın usta 4 asgari ücret alsın şu şartlarda kaç kişi ustaya 4 asgari ücret verebilir veremediğinden ne çırak çıraklığını biliyor ne usta hakkını alabiliyor rahat geçinebiliyor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İbrahim_78, post: 1456934, member: 93912"] Selamın aleyküm arkadaşım, ülkemizde maalesef yaşam da kalabilme şartları oldukca zor hepimizin malumu, bu yüzden herkes dertli bende dahil olmak üzere ve asgari ücret ile alakalı herkesin beklentisi yüksek ben de bir kaç soru sormak istiyorum Mesela ssklı çalışanın var? varsa kaç kişi? Bunu sormamı lütfen yanlış anlama, belki de vardır beş, on kişi belki de daha fazlası... Bilmiyorum, varsa zaten altta yazacaklarımı biliyorsundur, Ama yoksa lütfen oku ve iş veren tarafından da bi bakış penceresi açalım, Parasını faize değil de yatırıma yatıran kesimlerden kar marjı çok yüksek olmayan hep dövülen işletmelerin gözünden bakmanı istiyorum, Geçenlerde bu forumda okumuştum yine bi kaç arkadaşımız üretmeyi bırakıp tarlasını traktörünü satıp faize bankaya yatırmaktan bahsediyordu , yada tarım işine hiç girme onun yerine git banka faizi ye diye birileri tavsiyelerde bulunuyordu, sebebi tarımdan para kazanamamak...kaldı ki genelde eleman çalıştırmadan, daha doğrusu resmiyette çalıştırmadan kendi işgücümüzle yapıyoruz bu işi ve bu halde bile maliyetler belimizi büküyor değil mi? 17 yaşında daha evvel senin işinle hiç bir bilgi deneyime sahip olmayan birisine 30000 verince kalfalara ne verilmesi lazım ustalara ne verilmesi gerekiyor mesela 10 yıllık deneyim sahip çalışanın ücreti ne olacak bunları küçük işletmeler olsun büyük işletmeler olsun nasıl karşılayacak bunu da göz önünde bulunduralım Bu son söyleyeceğim çok kişi tarafından eleştiriye maruz kalacak biliyorum ama söyleyeceğim Abi ama kimse kusura bakmasın asgari ücret bi baltaya sap olamamış yada boş, deneyimsiz vasıfsız adamın kadının alacağı maaş, bunu alan evlenmesin kiraya çıkmasın, biraz beklesin gayret göstersin çalışsın bi iki sene bi işte vasıf kazansın o zaman aldığı maaş la ev de geçindirsin aldığı maaşla çocukta okutsun o zaman onun maaşı yüksek olsun bence asgari ücret 1bir ise kalfa iki asgari ücret alsın usta 4 asgari ücret alsın şu şartlarda kaç kişi ustaya 4 asgari ücret verebilir veremediğinden ne çırak çıraklığını biliyor ne usta hakkını alabiliyor rahat geçinebiliyor [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
ASGARİ ÜCRET 30 000 LİRA OLMALI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt