Amino asit combi çinko deniz yosunu yapraktan vererek kardeşlenmeyi teşvik edebilirsinSevgili üyeler yaklaşık 200 dönüm Tarm92 arpa ektim tohum yetişmediği için seyrek ekmek zorunda kaldım. Kardeşleşmenin fazla olması için ne yapmam lazım. Nasıl bi yol izlersem kardesşleşme artar. Gübreleme konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Bitkide kardesleşme hangi dönemde oluyor. Bizim burda genelde holderle yapılan işlemler nisanı buluyor.Amino asit combi çinko deniz yosunu yapraktan vererek kardeşlenmeyi teşvik edebilirsin
Teşekkürler..Kardeşlenme başlangıcında yapacaksın bu işlemleri.buğday arpa scalası vardır internette oradan bakarak anlayabilirsin.bizim oralar başladı kardeşlenmeye şubat ortası gibi kökboğaz ilacıyla atacağım bunları
Cinko fosfor icerikli yaprak gubresi kullan efler diye gubre var genta tarimin kardeslemeye etkisi varSevgili üyeler yaklaşık 200 dönüm Tarm92 arpa ektim tohum yetişmediği için seyrek ekmek zorunda kaldım. Kardeşleşmenin fazla olması için ne yapmam lazım. Nasıl bi yol izlersem kardesşleşme artar. Gübreleme konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Kardeş bizim orta bir kile ekilir genelde (26-28 kg) hatta 30 kg ekende var 1 dönüme (1000 m) . Benim ki ortalama 19 kilo düştü.hocam tohum azlığı derken kaç kg tohumdan bahsediyorsun önce onu söylersen daha güzel olur, arpada her zaman az tohum avantaj sağlar hastalık az olur dane iri olur vb.
Üst gübreyi üre mi atmalıyım yani.Yeterince taban gübresi kullanılmışsa ve arpanın fizyolojik yapısında da kardeşlenme eğilimi yüksekse, seyrek alanlarda bir miktar doluluk gerçekleşir. Onun dışında erken dönemde yapılacak üre ya da amonyum sülfat uygulamaları da buna katkı sağlar. Tabii yeterince kardeş için yeterince güneşin de olması lazım.
tarm 92 yi 25 kg filan ekmen lazımdı ama kardeşlenmeyi arttırarak kapatabilirsin zaten üstte yazılmış ne yapman gerekenKardeş bizim orta bir kile ekilir genelde (26-28 kg) hatta 30 kg ekende var 1 dönüme (1000 m) . Benim ki ortalama 19 kilo düştü.
yağmurdan önce üre at bence şuan kaçıncı yapraktalarÜst gübreyi üre mi atmalıyım yani.
Yaprak sayısını bilmiyorum. Bizde git gel çiftçilik yapıyoruz. Malesef köyde değil şehirde yaşıyoruz. Ama sizin bölgeyle aşağı yukarı aynıdır.Üst gübreyi genelde martın sonuna doğru atıyoruz.yağmurdan önce üre at bence şuan kaçıncı yapraktalar
mart sonu çok geç en az 1 ay öne alYaprak sayısını bilmiyorum. Bizde git gel çiftçilik yapıyoruz. Malesef köyde değil şehirde yaşıyoruz. Ama sizin bölgeyle aşağı yukarı aynıdır.Üst gübreyi genelde martın sonuna doğru atıyoruz.
Anladım kardeşim. Saol..mart sonu çok geç en az 1 ay öne al
Rica ederim yine bişey olursa elimizden geldiğince yardımcı oluruzTeşekkürler..
Evet, üre atılabilir.Üst gübreyi üre mi atmalıyım yani.
Bu sıklık az sayilmaz, merdane olursa daha iyiKardeş bizim orta bir kile ekilir genelde (26-28 kg) hatta 30 kg ekende var 1 dönüme (1000 m) . Benim ki ortalama 19 kilo düştü.