Arkadaslar yardim azotlu gubre uygulamasi


Arkadaslar bugdaylara 3 gun once azotlu gubreyi attim donome 20 kg civari 33 luk nitrat yagmur yagmadi gubre oyle yuzunde duruyor sali gunune kadarda yagisiz diyor azt kaybi olumu sizce azda degil 300 donom gubreledim bi 300 donumunede atmadim onuda pazar guu atmayi dusunuyorum bilgilendirirseniz sevinirim
 
Ynt: Arkadaslar yardim azotlu gubre uygulamasi

kardes ben sırf yağmur yağmaz die 26 lık atmıştım 10 gün sonra yağdı bişe olmaz ya önemli olan üre atmamak senin o 33 lük gece çiğ düşüyosa erir benim 1000 dönüm arazi var hepsini nasıl ayarlıycam yağmura göre
 
Ynt: Arkadaslar yardim azotlu gubre uygulamasi

Bazı arkadaşlar söylemiş, çiğ yada toprak nemi 33 ' lük Nitrattı eritmeye yeter. En kolay eriyen gübre olmasına rağmen azot kaybında üreden sonra gelir.

Ha yağmurdan önce atsaydın, yani attıktan sonra 1 gün içinde yağmur yağsaydı inanılmaz faydasını görürdün.

Rakamlar toprak, iklim, yükseklik gibi nedenlerle değişmekle birlikte Üre atıldıktan sonra yağmur yapmazsa, havanın güneşli ve rüzgarı olduğu 3 gün içinde bünyesindeki azotun %50 yakınını buharlaşma ile kaybediyor. 3 günden sonra kayıp devam ediyor ama daha az.

33 ' lük Nitratta da bu kayıp %30-35 civarlarında olur. Bu hesaba göre dekara attığın gübre 20 kg ' dan 13 kg ' a düşmüş görünüyor. Gübreleme esnasında bunu da hesabına katarsan yararına olur.
 
Ynt: Arkadaslar yardim azotlu gubre uygulamasi

sariguneyli link=topic=74438.msg877781#msg877781 date=1397070039' Alıntı:
Tesekkurler verdigin bilgiler icin hayirlisi artik ilacla beraber ustune sivi gubrede atmayi dusunuyorum insallah oda biraz fayda eder

Sıvı gübrenin de faydası olur ama şunu unutmayın: 'bitkiler kökleri ile beslenir'

Yaprak fotosentez ve solunum organıdır.

Bununla ilgili birçok araştırma var. Hiç okumadıysanız 10-12 tane makale okunuşumdur. Yaprak gübresi, hiçbir zaman toprağa atılan yaban ve üst gübrenin yerini tutamaz. Taban ve üst gübre uygulaması eksiksiz yapıldıktan sonra yaprak gübresi etkisini gösterir.

Tavsiyem, fırsatın var ise, yukarıda hesaplanan eksiği giderecek kadar gübrenin yağış öncesi üst gübre olarak atılması. Zamanlama olarak üre için geç kalındı. 33 ' lük yada 26 ' lık nitrat ile bu açığı kapatırsan verim düşüşü yaşamazsın. Yaprak gübresini en son ihtimal olarak düşün.

Hesaplama esnasında da genel görüş şu:

Kayıp harici dekara net 13-15 kg saf azot. Kurak senelerde %30 ' a kadar artış yapılabilir. Piyasadaki genel buğday cinslerinin çoğunun ihtiyacı bu.
 

Benzer Konular