Arkadaşlar traktörlerin birçoğunun neden Hindistan da montajlandığını açıklayabilecek bilinçli biri
Ekonomik yönden bilgi paylaşırsanız daha memnun edici olur
Ekonomik yönden bilgi paylaşırsanız daha memnun edici olur
tayyar125 link=topic=83905.msg1002466#msg1002466 date=1432018766' Alıntı:Hazır hindistan konusu açılmıştan hindistan malı neden kötü olarak bilinir ?
Vatansever87 link=topic=83905.msg1002462#msg1002462 date=1432016965' Alıntı:Ekonomide liberalleşme yoluna gittiler, devlet ekonomiye çok fazla müdahale etmiyor. Bizim liderler gibi saçma sapan açıklamalar yapıp, ekonomiyi sallayıp yabancı sermayeyi korkutmuyor.
Nufus olarak 2 milyarın üzerindeler, dolayısı ile önemli işgücü potansiyeli olan bir ülke,
Çoğrafi olarak çok iyi bir noktadalar, gemi ticaret yollarının üzerindeler. Dünyadaki ticari malların %97 civarının gemiler ile taşındığını düşünürsek bu konunun çok önemli olduğunu anlarız. Tabi uzak doğu ve arap yarım adasına yakınlar. Bir geminin hindistandan ingiltereye kızıldeniz üzerinden ortalama 15 günde ulaştığını düşünürsek avrupayada çok uzak değiller.
Bence çok önemli bir husus daha var, neredeyse ülkenin tamamı ingilizce biliyor. Bu sayede gelen veya gelecek yabancı sermaye ile daha iyi iletişim kurabiliyorlar.
Eğitim konusunda fena değiller, özellikle bilgi işlem-yazılım sektöründe iyi olduklarını biliyorum.
Yan sanayidede fena değiller, otomativi destekleyen iyi bir yan sanayileri var, forumda bir arkadaş fotograf paylaşmıştı, Tümosan ' ın traktöründen Indıa malı rulman çıkmış, yani biz bile onlardan almışız rulmanı...
Bence son 15 yılda iyi yönetildiler, önemli adımlar attılar. Brezilya ve Hindistan Çin ' den sonra en iyi ivmelenen ülkeler gibi geliyor bana.
Birde şu kırsaldaki eğitim durumunu biraz toparlasalar, saçma sapan traktör çekişmeleri ile birbirlerini öldürmeye çalışmasalar, tecavüz olayları bitse daha iyi olacak!!!
Gözlemlediğim kadarı ile onlarda da gelir dağılımında eşitsizlik var, Birgün Hintli bir arkadaş hüngür hüngür ağlıyordu; ne oldu dedim, abi ben burda yemek yedim şimdi yatıcam ama benim annem ve kardeşlerim belki şuan aç, açlıktan uyuyamıyorlardır dedi...
Benim gözlemlerim bu şekilde, mutlaka ilave edilecek bir şeyler vardır ama sonuç olarak devlet iyi yönetilirse ve iş gücü potansiyeliniz varsa(nufus) ülkeniz hızlıca büyüyebilir.
Beğenmediğimiz Hindistanın uçak gemisi var...
dustero link=topic=83905.msg1002474#msg1002474 date=1432021898' Alıntı:Halkı fakir fukara olduğu için
Nüfusları okada yok yaw 1.3 milyar kadar falan. İngilizceyle Hintçeyi karışık konuşuyorlar. Hintçe konuşurken araya birkaç İngilizce kelime sokuşturuveriyolar Bazı kelimeleride birebir Türkçe zaten nedemek istediğini anlıyosun İlime bilime çok önem veriyolar. Bizdeki gibi atmosferi geçmek kafirliktir gibi inançları yok Bizim 2023 te nereye varacağımız belli değil ama onlar heralde o tarihte aya varmış olur
dustero link=topic=83905.msg1002474#msg1002474 date=1432021898' Alıntı:Halkı fakir fukara olduğu için
Nüfusları okada yok yaw 1.3 milyar kadar falan. İngilizceyle Hintçeyi karışık konuşuyorlar. Hintçe konuşurken araya birkaç İngilizce kelime sokuşturuveriyolar Bazı kelimeleride birebir Türkçe zaten nedemek istediğini anlıyosun İlime bilime çok önem veriyolar. Bizdeki gibi atmosferi geçmek kafirliktir gibi inançları yok Bizim 2023 te nereye varacağımız belli değil ama onlar heralde o tarihte aya varmış olur