Danışman yardımıyla çiftlik kurmayı planladik çok fazla araştirma yapmıştım söylenen şeyleri anlıyorum 150 dönüm tarlamız var fakat imara açık değil 1. Derece verimli arazi gurubunda köyde evimiz var ama öyle ahır yapacak kadar büyük değil, köyümüz şehire 6 km köyümüzden kıraç arazi alıp bu işe başlamak en uygun yoldu 120 baş hayvan alicaz holisten Ankara'da kuzenimle beraber işlettigimiz restaurant var ordan gelen geliri çiftliğe bağliyacam birazda birikmiş param var maddi açıdan sıkıntım yok çok şükür çoğu kişi hazır işin var bilmem ne dediler morelimi bozdular ama benim çocukluktan bu yana içimde çiftçilik vardı ama olmadı şuan geç değildir umarım.. inşallah kurduğumda düzene oturduğunda restaurantın tamamını devredip işimle içli dışlı ilgilenecegim. Sizlerden fikir almak istiyorum 120 hayvan için kac dönüm tarla gerekir bu tarlayı işlemek için kaç HP traktör gerekli ve ekipmanları ilk başta traktör ekipmanları almam gerek 150 dönüm yerimize yonca ekebilirim (sulu arazi) limit 600 başa kadar çıkarım dahada çıkmam