PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Ankarada iyi bakıldığında 100 dönümden kaç ton buğday çıkar ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1452210" data-attributes="member: 25349"><p>Başarmanı gönülden ve yürekten isterim.</p><p>Yanılmamı da daha çok isterim.</p><p>Dediğin gibi bizim gibi işi devam ettirenlerin avantajı aileden toprak sahibi olmaları zaten.</p><p>Elaleme değil kendimize çalışıyoruz.</p><p>Geçen yıl 4.5 aldığım tohumla 7.2 buğday sattım.Bu yıl 16.5 a aldığım tohumla 7.5 a buğday sattım.Dekara 150 lira sigorta dahil peşin para maliyetim 2000 lira.Yağışlar nedeniyle baraja su parası,sucuya sulatma parası vermedim üstelik.Param cebimde dursaydı değeri dekara 3000 liraydı.Arazi gecen yıl kiralansaydı şu anki maliyeti yüzde elli artışla 1500 liraydı.Kredi yükü de yok.Sadece mibzer ve bicerdöğeri kiraladım.Kâr nerede?</p><p>İki sezon öncesinin ürün fiyatı ile yeni sezonun tekrar artmış masraflarını karşılayacağım.</p><p>O zaman niye devam ediyorum çünkü arazi,ekipman ve kurulu düzen sahibiyim.Paramı cebimde tutmayıp dolaşıma soktuğum için ben kazanmasam bile ülkem kazanıyor.</p><p>Ben yine de başarılar ve kolaylıklar dilerim.Genç çiftçilere ihtiyacımız çok.Yeğenim dedim çünkü 30 yaşında yeğenlerim var ,onların 2/3 yaşında olabilirsin hesapla artık.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1452210, member: 25349"] Başarmanı gönülden ve yürekten isterim. Yanılmamı da daha çok isterim. Dediğin gibi bizim gibi işi devam ettirenlerin avantajı aileden toprak sahibi olmaları zaten. Elaleme değil kendimize çalışıyoruz. Geçen yıl 4.5 aldığım tohumla 7.2 buğday sattım.Bu yıl 16.5 a aldığım tohumla 7.5 a buğday sattım.Dekara 150 lira sigorta dahil peşin para maliyetim 2000 lira.Yağışlar nedeniyle baraja su parası,sucuya sulatma parası vermedim üstelik.Param cebimde dursaydı değeri dekara 3000 liraydı.Arazi gecen yıl kiralansaydı şu anki maliyeti yüzde elli artışla 1500 liraydı.Kredi yükü de yok.Sadece mibzer ve bicerdöğeri kiraladım.Kâr nerede? İki sezon öncesinin ürün fiyatı ile yeni sezonun tekrar artmış masraflarını karşılayacağım. O zaman niye devam ediyorum çünkü arazi,ekipman ve kurulu düzen sahibiyim.Paramı cebimde tutmayıp dolaşıma soktuğum için ben kazanmasam bile ülkem kazanıyor. Ben yine de başarılar ve kolaylıklar dilerim.Genç çiftçilere ihtiyacımız çok.Yeğenim dedim çünkü 30 yaşında yeğenlerim var ,onların 2/3 yaşında olabilirsin hesapla artık. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Ankarada iyi bakıldığında 100 dönümden kaç ton buğday çıkar ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt