PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Avşaroğlu" data-source="post: 1204740" data-attributes="member: 74051"><p>Canlı baskül satışlarında anlaşmaya göre fire yüzdesi belirlenir . Ben % 4 fireli verdim. Yani ortalaması 400 kg dı , o 7 taneyi aslında aklımdaki rakam 50 bin tl idi , baskül ile 45 bin tuttu , açıkcası zarar bile ettim diyebilirim </p><p>Bütün aşıları tamdı ve extradan pasturella, brusella ve 10 lu karma aşılarınıda yapmıştım , yani damızlık niteliğindeydi birçoğu ki sattığım kişi ertesi gün 2 tanesini 16 bine verdi boğalık. </p><p></p><p>Bunlar 17 aylıkken 400 kg üzeri karkas çıkarabilecek kalitedeydi , bazısına 5 ay bazısına 10 ay beside tutacaktı , yine bir ortalama yaparsak 7,5 ay diyelim , günde 10 tl maliyet ile 225 gün , takviye ademin vursa vs 2500 lira üstüne masrafı olur , 9000 e gelir. Bugünki kesim fiyatı 28 tl den 400 kg baskül 11200 eder ... kağıt üzerinde ortalama mal başı 2000 tl kar ediyor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Avşaroğlu, post: 1204740, member: 74051"] Canlı baskül satışlarında anlaşmaya göre fire yüzdesi belirlenir . Ben % 4 fireli verdim. Yani ortalaması 400 kg dı , o 7 taneyi aslında aklımdaki rakam 50 bin tl idi , baskül ile 45 bin tuttu , açıkcası zarar bile ettim diyebilirim Bütün aşıları tamdı ve extradan pasturella, brusella ve 10 lu karma aşılarınıda yapmıştım , yani damızlık niteliğindeydi birçoğu ki sattığım kişi ertesi gün 2 tanesini 16 bine verdi boğalık. Bunlar 17 aylıkken 400 kg üzeri karkas çıkarabilecek kalitedeydi , bazısına 5 ay bazısına 10 ay beside tutacaktı , yine bir ortalama yaparsak 7,5 ay diyelim , günde 10 tl maliyet ile 225 gün , takviye ademin vursa vs 2500 lira üstüne masrafı olur , 9000 e gelir. Bugünki kesim fiyatı 28 tl den 400 kg baskül 11200 eder ... kağıt üzerinde ortalama mal başı 2000 tl kar ediyor [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt