PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Yosimizra" data-source="post: 1176087" data-attributes="member: 74481"><p>Kuzeye kapalı etrafı ormanla çevrili arazide sırta bir iki kuruluk yapıcam. İlk etapta 50 baş angus boş düve temin edicem bunların doğurup yavrusunu altından alana kadar ihtiyacı olan kuru ot yuvarlak balyaları 9 m2 ye bir balya gelecek şekilde 8 dönüme yayacam ve elektrilki tel ile her gün üçer balya yediricem 400 kglik balyalardan. Fiğ yulaf karışık hasadının balyaları olacak. Balayalar etrafına yuvarlak ot besleme bariyeri yerleştirebilirim. Kaba yemi kendim ekip hasad edicem çevre icar arazilarde. Dönümde 1-1,5 ton hasad hedefim var. Çevrede su da var. Düveleri yerime adapte olunca red angus sperma ile suni tohumlucam. Yakın hedefim buzağı almak be ilk etapta uzmanlaşana kadar satmak uzak hedefim besi bitirmek ve kesim. Buzağılar için girişi alçak demirle engelli barınak yapıcam. Mevcut işletmemde alaca erkek besi yapıyorum. Sonuçlar başarılı ancak fiyatlar keyif kaçırıcı. 13 ay yaşında 285 kg karkas 550-570 kg canlı ağarlıkta elde edebiliyyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Yosimizra, post: 1176087, member: 74481"] Kuzeye kapalı etrafı ormanla çevrili arazide sırta bir iki kuruluk yapıcam. İlk etapta 50 baş angus boş düve temin edicem bunların doğurup yavrusunu altından alana kadar ihtiyacı olan kuru ot yuvarlak balyaları 9 m2 ye bir balya gelecek şekilde 8 dönüme yayacam ve elektrilki tel ile her gün üçer balya yediricem 400 kglik balyalardan. Fiğ yulaf karışık hasadının balyaları olacak. Balayalar etrafına yuvarlak ot besleme bariyeri yerleştirebilirim. Kaba yemi kendim ekip hasad edicem çevre icar arazilarde. Dönümde 1-1,5 ton hasad hedefim var. Çevrede su da var. Düveleri yerime adapte olunca red angus sperma ile suni tohumlucam. Yakın hedefim buzağı almak be ilk etapta uzmanlaşana kadar satmak uzak hedefim besi bitirmek ve kesim. Buzağılar için girişi alçak demirle engelli barınak yapıcam. Mevcut işletmemde alaca erkek besi yapıyorum. Sonuçlar başarılı ancak fiyatlar keyif kaçırıcı. 13 ay yaşında 285 kg karkas 550-570 kg canlı ağarlıkta elde edebiliyyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt