PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hisarli" data-source="post: 1104577" data-attributes="member: 75727"><p>Söylediklerine katılıyorum. Ben şuan Belçika'da yaşıyorum. Buradaki insanların maliyetleri düşük ama kar oranlarıda düşük. Türkiye' de ise kimse kar paylaşmak istemiyor. Mera kullanan yetiştirici 12 aylık melez dana-düve maliyeti 1800TL diyor, pazarda 4000TL aşağısına satmak istemiyor. Bu hayvanı besiye alıp 6-7 ay besleyip kestiren besici ise 500-1000TL kar ettiğini söylüyor. Bu durumda arada bir dengesizlik görünüyor. </p><p></p><p>Şimdi gelelim büyük sürü sahiplerine. Bir işletmenin 1000 baş hayvanı olduğunda yerli melez ırkı 4000 TL vermek yerine saf et ırkı hayvanı daha uyguna getiriyor ve kestirdiğinde de daha fazla karkas et elde ediyor. Yani basit bir hesapla küçük üreticiden 500TL ucuza maledilen hayvan 500TL fazlasına satıldığında hayvan başı 1000TL daha fazla kar ortaya çıkıyor. Sonuç olarak işletmenin sadece ithal saf et ırkı alarak 7-8 ayda 1.000.000 TL daha fazla kar elde ettiği anlaşılıyor. Böyle işletmeler ile aynı pazarda rakip olmak bana göre şahin ile bugatti yarıştırmak gibi birşey.</p><p></p><p>Umarım üreticilerimiz ve besicilerimiz bu konuları araştırıp değerlendirerek birbirlerinden değil Ülke olarak hep birlikte kazanma yolunu bulurlar. Yoksa biz çok ithal hayvan getirir paramızı yabancılara veririz. </p><p></p><p>Benim şahsi düşüncem bunlar. Haddimi aştıysam affola.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hisarli, post: 1104577, member: 75727"] Söylediklerine katılıyorum. Ben şuan Belçika'da yaşıyorum. Buradaki insanların maliyetleri düşük ama kar oranlarıda düşük. Türkiye' de ise kimse kar paylaşmak istemiyor. Mera kullanan yetiştirici 12 aylık melez dana-düve maliyeti 1800TL diyor, pazarda 4000TL aşağısına satmak istemiyor. Bu hayvanı besiye alıp 6-7 ay besleyip kestiren besici ise 500-1000TL kar ettiğini söylüyor. Bu durumda arada bir dengesizlik görünüyor. Şimdi gelelim büyük sürü sahiplerine. Bir işletmenin 1000 baş hayvanı olduğunda yerli melez ırkı 4000 TL vermek yerine saf et ırkı hayvanı daha uyguna getiriyor ve kestirdiğinde de daha fazla karkas et elde ediyor. Yani basit bir hesapla küçük üreticiden 500TL ucuza maledilen hayvan 500TL fazlasına satıldığında hayvan başı 1000TL daha fazla kar ortaya çıkıyor. Sonuç olarak işletmenin sadece ithal saf et ırkı alarak 7-8 ayda 1.000.000 TL daha fazla kar elde ettiği anlaşılıyor. Böyle işletmeler ile aynı pazarda rakip olmak bana göre şahin ile bugatti yarıştırmak gibi birşey. Umarım üreticilerimiz ve besicilerimiz bu konuları araştırıp değerlendirerek birbirlerinden değil Ülke olarak hep birlikte kazanma yolunu bulurlar. Yoksa biz çok ithal hayvan getirir paramızı yabancılara veririz. Benim şahsi düşüncem bunlar. Haddimi aştıysam affola. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt