PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KIZILTAN" data-source="post: 1104417" data-attributes="member: 76172"><p>Fotografi ve nereye ait oldugunu yazarak bana email atin, yuklerim.</p><p></p><p>Adresim <a href="mailto:travertinetr@yahoo.com">travertinetr@yahoo.com</a></p><p></p><p>Ben Kars hayvani yaramaz, kullanilmasin demedim, demem de. Ancak kombine hayvan danasi ile et irki arasinda bir fark oldugu acik.</p><p></p><p>Ben hayvanci degilim, ama baslamak istiyorum, karliligi aciklayabilirsem bu ise para koyacak ortak olacak tanidiklarim var, neyse. Neden yapacagimi soyleyeyim.</p><p></p><p>Bakiniz bir kararname cikti, ciftliklerdeki hayvanlar kredi icin teminat olabilir. </p><p>Bir kararname daha, tarim urunleri ithalati, yani yem urunleri dahil , serbest oldu.</p><p></p><p>Bizde cok buyuk besiciler var ellerinde binlerce hayvan var. Simdi 5-10.000 hayvani besiye alan adam bunlari teminat gosterip besi danasi ve yem bitkilerini ithal edecek. Misir, arpa, yonca hem birinci sinif hem iceriden daha ucuza gelecek. Besiyi ucuza getirecek. Bir kac yil icinde fasona gececek, tavukcular nasil al sana civciv, al sana yem, 45 gun sonra sat bana yapiyr. Bunu yapacak, al sana dana, al sana yem, 6 ay sonra ver bana diyecek. Kendi kesip satacak.</p><p></p><p>Neden danayi ithal ediyor, cunku gelen hayvan et irki daha iyi besiye geliyor. Ikincisi daha ucuz olacak. Bakin ne denmis, merada otluyor, yem vermiyorum , coban parasi 125, ama sattim 4.500 ! Dana bulamayan adama 4.500 fiyat verince disaridan alip getiriyor. Bir malin fiyatini basta satan soyler ama alici baska mal bulunca is biter, adam ithal danayi denedi, kar etti, simdi kur garantili, ucuz yem ucuz dana alirsa islem tamam ! Buna izin vermemek lazim, hem ciftci kaybeder hem ulkemiz.</p><p></p><p>Mera ve suni mera deyince sanirim bir farklilik var. Benim kastim birim alandan kaliteli ve cok mal alinan yer. Ama ben para vermedim ki Allah yagmur veriyor kendi kendine bitiyor, bedava denen yere de mera deniyor. O meralar asiri otlatma basta bir suru nedenle elden gidebilir.</p><p></p><p>Disarida mera olayina gelince, Hollanda n eekadar yer ? Konya`dan kucuk, hepsi mera olsa Kars+Ardahan+Igdir meralari kadar etmez. Adamlar mandira urunu ihracati bizim tum uhracatimizdan fazla, merasi falan yok ! Suni merayi yapmis, topluyor taze otu veriyor hayvana, adam yapiyor biz diyoruz olmaz, pahali falan. Su deyince Hollanda`da kac irmak var, o suyu buluyor bizde yok oylemi. </p><p></p><p>Yoncanin altina toprak alti sulamayi kurup ayni suyla 2 misli yere ekebilirsen oluyor, devlet destegi de var. Ama ne diyoruz, para vermeyelim, arazi devletten yagmur Allah`tan, tohumu kendinden olsun.</p><p></p><p>Bakin arkadaslar kimseyi elestirmiyor, kimseye sen bilmiyorsun falan demiuorum, bilmeyen ogrenmeye calisan benim aslinda. Ama el yapar Turk bakar olmasin artik. Dedem babam ne yaptiysa ben aynisini yaparim deyince olmuyor.</p><p></p><p>Hataliysam affedin, saygilarimla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KIZILTAN, post: 1104417, member: 76172"] Fotografi ve nereye ait oldugunu yazarak bana email atin, yuklerim. Adresim [email]travertinetr@yahoo.com[/email] Ben Kars hayvani yaramaz, kullanilmasin demedim, demem de. Ancak kombine hayvan danasi ile et irki arasinda bir fark oldugu acik. Ben hayvanci degilim, ama baslamak istiyorum, karliligi aciklayabilirsem bu ise para koyacak ortak olacak tanidiklarim var, neyse. Neden yapacagimi soyleyeyim. Bakiniz bir kararname cikti, ciftliklerdeki hayvanlar kredi icin teminat olabilir. Bir kararname daha, tarim urunleri ithalati, yani yem urunleri dahil , serbest oldu. Bizde cok buyuk besiciler var ellerinde binlerce hayvan var. Simdi 5-10.000 hayvani besiye alan adam bunlari teminat gosterip besi danasi ve yem bitkilerini ithal edecek. Misir, arpa, yonca hem birinci sinif hem iceriden daha ucuza gelecek. Besiyi ucuza getirecek. Bir kac yil icinde fasona gececek, tavukcular nasil al sana civciv, al sana yem, 45 gun sonra sat bana yapiyr. Bunu yapacak, al sana dana, al sana yem, 6 ay sonra ver bana diyecek. Kendi kesip satacak. Neden danayi ithal ediyor, cunku gelen hayvan et irki daha iyi besiye geliyor. Ikincisi daha ucuz olacak. Bakin ne denmis, merada otluyor, yem vermiyorum , coban parasi 125, ama sattim 4.500 ! Dana bulamayan adama 4.500 fiyat verince disaridan alip getiriyor. Bir malin fiyatini basta satan soyler ama alici baska mal bulunca is biter, adam ithal danayi denedi, kar etti, simdi kur garantili, ucuz yem ucuz dana alirsa islem tamam ! Buna izin vermemek lazim, hem ciftci kaybeder hem ulkemiz. Mera ve suni mera deyince sanirim bir farklilik var. Benim kastim birim alandan kaliteli ve cok mal alinan yer. Ama ben para vermedim ki Allah yagmur veriyor kendi kendine bitiyor, bedava denen yere de mera deniyor. O meralar asiri otlatma basta bir suru nedenle elden gidebilir. Disarida mera olayina gelince, Hollanda n eekadar yer ? Konya`dan kucuk, hepsi mera olsa Kars+Ardahan+Igdir meralari kadar etmez. Adamlar mandira urunu ihracati bizim tum uhracatimizdan fazla, merasi falan yok ! Suni merayi yapmis, topluyor taze otu veriyor hayvana, adam yapiyor biz diyoruz olmaz, pahali falan. Su deyince Hollanda`da kac irmak var, o suyu buluyor bizde yok oylemi. Yoncanin altina toprak alti sulamayi kurup ayni suyla 2 misli yere ekebilirsen oluyor, devlet destegi de var. Ama ne diyoruz, para vermeyelim, arazi devletten yagmur Allah`tan, tohumu kendinden olsun. Bakin arkadaslar kimseyi elestirmiyor, kimseye sen bilmiyorsun falan demiuorum, bilmeyen ogrenmeye calisan benim aslinda. Ama el yapar Turk bakar olmasin artik. Dedem babam ne yaptiysa ben aynisini yaparim deyince olmuyor. Hataliysam affedin, saygilarimla. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt