PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1043121" data-attributes="member: 74139"><p>Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Allah işlerinizi rast getirsin.</p><p>Bu oranı Bakanlar Kurulu, İthalat Rejimi Kararı'na Ek Karar'da da değişiklik yaparak, çeşitli canlı hayvan ithalatında özel sektör için gümrük vergilerini yüzde 7.8'e düşürdü. diye biliyorum.</p><p><a href="http://www.tarimdanhaber.com/haber/tarimsal-ekonomi/tigem-ve-esk-gumruksuz-koyun-keci-ithal-edecek" target="_blank">http://www.tarimdanhaber.com/haber/tarimsal-ekonomi/tigem-ve-esk-gumruksuz-koyun-keci-ithal-edecek</a></p><p></p><p>ithal hayvana %60 vergiye gelince. Bu dişi hayvan kesimine yasak getirmek gibi bir şey. Zaten ithalatı ben yapacağım dedi devlet hemen geri adım attı. Dişi hayvan kesimi yasağı çözüm oldu mu? Bunun yerine, Süt üreticisini, süt sanayicisine, yem sanayicisine, Gross marketçiye, ezdirmesin değil mi. Ulusal süt konseyi var. Süt maliyetleri belli. Devletsen ona el at. </p><p>Yapılacak şey damızlık, embriyo, sperma vb. getirmektir. Bunun detayına girmeyeyim. daha önce yazdım.</p><p>2-5-10-15 yıllık planlamalar yapılmalı. yol haritaları çıkarılmalı. Bu hayvan besinlerini oluşturma, yem bitkileri, damızlık yetiştirme, süt-et koordinasyonu sağlama, Mera ıslahı, Mera oluşturma, Meraya sulama sistemleri kurma, Hayvancıya ucuz mazot, ucuz elektrik vb. düşünülerek hazırlanan komplike bir proje olmalı.</p><p>Ben aile işletmelerinin ön plana çıkarılması taraftarıyım. Süt de olduğu gibi 500-1000 başlık hibelere karşıyım. Evet devlet bu şekilde bir sürü iş adamını bu sektöre çekti. Bu çiftliklerin bir çoğu kapandı. Küçük işletmeler ise bu kadar büyümeye nefes yetiştiremedi. Saman düşünülmeden hayvan getirildi. Sonra saman ithali gibi komik ama acı durumlara düşüldü. Sonuç: Türkiye hayvan başı süt ortalaması:3059 kg. Buzağı ölüm oranı %15. Hani köylü öldürüyordu buzağıları. Bu arada acemi bir iş adamının, bir ithalatta 7-8 aylık gebe düvelerin 500 tanesini birden ithal eden bir çiftlik düşünün. Aynı anda 10larca doğum oldu. çiftliğin 1-2 veterineri yetişemedi. bir sürü buzağı öldürdüler, tecrübe kazanasıya kadar. Hibeler bunun için verilmişti aslında. Prenses gibi Holsteinlere bakamadılar. Sonra dünyada süt için en çok beslenen bu ırk kötü oldu. Bizim bakamayanlarımız değil. Bu hibeler kimin cebinden çıktı? Bizim hepimizin. </p><p>Bunun yerine bu 500lük hibe, 10 ya da 20 aileye verilseydi hep. Etçi ırk planı yapılırken bu hatalar yapılmamalı. Yol haritaları çıkarılmalı. Hayvancılıkta öyle masa başı matematiksel hesaplar tutmaaz! diyen bir sürü kardeşim var. Şunu demiyorlar aslında onlar bana, hesap tutmaz zaten, hesapsız kitapsız dalalım. Ben anlıyorum. Sen yapmadığın şeye ahkam kesiyorsun, kesme demek istiyor onlar bana, ben onu anlıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1043121, member: 74139"] Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Allah işlerinizi rast getirsin. Bu oranı Bakanlar Kurulu, İthalat Rejimi Kararı'na Ek Karar'da da değişiklik yaparak, çeşitli canlı hayvan ithalatında özel sektör için gümrük vergilerini yüzde 7.8'e düşürdü. diye biliyorum. [url]http://www.tarimdanhaber.com/haber/tarimsal-ekonomi/tigem-ve-esk-gumruksuz-koyun-keci-ithal-edecek[/url] ithal hayvana %60 vergiye gelince. Bu dişi hayvan kesimine yasak getirmek gibi bir şey. Zaten ithalatı ben yapacağım dedi devlet hemen geri adım attı. Dişi hayvan kesimi yasağı çözüm oldu mu? Bunun yerine, Süt üreticisini, süt sanayicisine, yem sanayicisine, Gross marketçiye, ezdirmesin değil mi. Ulusal süt konseyi var. Süt maliyetleri belli. Devletsen ona el at. Yapılacak şey damızlık, embriyo, sperma vb. getirmektir. Bunun detayına girmeyeyim. daha önce yazdım. 2-5-10-15 yıllık planlamalar yapılmalı. yol haritaları çıkarılmalı. Bu hayvan besinlerini oluşturma, yem bitkileri, damızlık yetiştirme, süt-et koordinasyonu sağlama, Mera ıslahı, Mera oluşturma, Meraya sulama sistemleri kurma, Hayvancıya ucuz mazot, ucuz elektrik vb. düşünülerek hazırlanan komplike bir proje olmalı. Ben aile işletmelerinin ön plana çıkarılması taraftarıyım. Süt de olduğu gibi 500-1000 başlık hibelere karşıyım. Evet devlet bu şekilde bir sürü iş adamını bu sektöre çekti. Bu çiftliklerin bir çoğu kapandı. Küçük işletmeler ise bu kadar büyümeye nefes yetiştiremedi. Saman düşünülmeden hayvan getirildi. Sonra saman ithali gibi komik ama acı durumlara düşüldü. Sonuç: Türkiye hayvan başı süt ortalaması:3059 kg. Buzağı ölüm oranı %15. Hani köylü öldürüyordu buzağıları. Bu arada acemi bir iş adamının, bir ithalatta 7-8 aylık gebe düvelerin 500 tanesini birden ithal eden bir çiftlik düşünün. Aynı anda 10larca doğum oldu. çiftliğin 1-2 veterineri yetişemedi. bir sürü buzağı öldürdüler, tecrübe kazanasıya kadar. Hibeler bunun için verilmişti aslında. Prenses gibi Holsteinlere bakamadılar. Sonra dünyada süt için en çok beslenen bu ırk kötü oldu. Bizim bakamayanlarımız değil. Bu hibeler kimin cebinden çıktı? Bizim hepimizin. Bunun yerine bu 500lük hibe, 10 ya da 20 aileye verilseydi hep. Etçi ırk planı yapılırken bu hatalar yapılmamalı. Yol haritaları çıkarılmalı. Hayvancılıkta öyle masa başı matematiksel hesaplar tutmaaz! diyen bir sürü kardeşim var. Şunu demiyorlar aslında onlar bana, hesap tutmaz zaten, hesapsız kitapsız dalalım. Ben anlıyorum. Sen yapmadığın şeye ahkam kesiyorsun, kesme demek istiyor onlar bana, ben onu anlıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt