PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1041533" data-attributes="member: 74139"><p>DPT, eski DİE Şimdiki TÜİK bu memlekette çok büyük işler görmüştür. Türkiye'nin çok yetenekli ve çalışkan bürokratları bu kurumlardan yetişmiştir. Bu ülkeye bakan ve başbakanlar çıkaran kurumdur. yani bu bürokratların bazıları ilerde siyasetçi olmuştur. Fakat siyasetçi olunca işler çok değişiyor tabiki. Planlamada çalışırken bir bölgeyle ilgili şunlar yapılmalı diyen bürokrat, siyasetçi olunca bunları yapmaz ya da yapamaz. Mesela Fındıkla ilgili bir düzenleme yapılacak. Fındık demek Karadeniz+İstanbuldaki Karadeniz oyları demek. Uzatmayayım bu böyle gitmiş. </p><p>Daha önce de belirttim, <strong>Türkiyenin bugün bütün sorunları insan odaklıdır.</strong></p><p>Bunlar iktidara ilk geldiğinde DPTyi kapatıp Kalkınma Ajanslarını kurdular. Bu kalkınma ajansları DPT yerine ikame edilmeye çalışılan bir kurumdu. Bölgesel kalkınma ajansları, planlamaları bölgesel yapacak, aynı zamanda merkezi yapıdan kaynaklanan çift taraflı informeyşın akımı zorluğunu böylece aşacaklardı. Ayrıca her yöreye uygun doğru hamleler yapılacaktı. Bizim oradaki BEBKA akdenizdeki BAKA, Afyon bölgesindeki ZAFER bunlara örnektir. Fikir güzeldi. Bence doğruydu. </p><p>Zaten ilk 5 yıldaki ekonomik gelişmedeki rakamlar bunların iyi işler yaptığını gösteriyor.</p><p>Bu ajanslar yeni kurulduğunda, bir tanesinin uzmanlarıyla tanışmıştım. Farklı branşlarda çok iyi eğitim almış, idealist, çalışkan, Pırıl pırıl, dinamik gençlerdi. Bugün bile hatırlıyorum. Onlara demiştim ki sizin aranızda Sosyolog da olmalı. Yaptığınız planlamalar, projeler yörenin sosyolojisine de uymalı. Ülkesini kalkındırmak için harıl harıl çalışan bu gençlerin, ülkenin geldiği bu noktada o kurumlarda kalamadığını düşünüyorum. </p><p>THY yi büyüten gençlerden birini tanırım. ödül olarak, işten atıldı şimdi. İşsiz mi kalmıştır? Hayır. Kim kaybetti? Bu genç ABDnin en iyi üniversitelerinden mezunu idi. THY yi Afrikada büyütürken ölüm tehditleri altında çalıştı. THY büyüdü. Dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden biri olduydu. Ödül olarak bir iki yıl önce işten atıldı.</p><p>Azimle çalışanı, ne yapıyorlar görüyorsunuz, ülkemizde. Bu yüzden şuna inanıyorum şahsen. "Türkiyenin bugün bütün sorunları insan odaklıdır. İnsan sorununu çözmeden hiç bir sorunu çözemeyiz." benimkisi inanç. "Düşünceye pranga vurulmaz"</p><p>Neyse mevzu uzun ve derin. biz hayvanlara dönelim.</p><p>Bitki ve hayvanları çok seviyorum, onlar yediklerini inkar etmiyorlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1041533, member: 74139"] DPT, eski DİE Şimdiki TÜİK bu memlekette çok büyük işler görmüştür. Türkiye'nin çok yetenekli ve çalışkan bürokratları bu kurumlardan yetişmiştir. Bu ülkeye bakan ve başbakanlar çıkaran kurumdur. yani bu bürokratların bazıları ilerde siyasetçi olmuştur. Fakat siyasetçi olunca işler çok değişiyor tabiki. Planlamada çalışırken bir bölgeyle ilgili şunlar yapılmalı diyen bürokrat, siyasetçi olunca bunları yapmaz ya da yapamaz. Mesela Fındıkla ilgili bir düzenleme yapılacak. Fındık demek Karadeniz+İstanbuldaki Karadeniz oyları demek. Uzatmayayım bu böyle gitmiş. Daha önce de belirttim, [B]Türkiyenin bugün bütün sorunları insan odaklıdır.[/B] Bunlar iktidara ilk geldiğinde DPTyi kapatıp Kalkınma Ajanslarını kurdular. Bu kalkınma ajansları DPT yerine ikame edilmeye çalışılan bir kurumdu. Bölgesel kalkınma ajansları, planlamaları bölgesel yapacak, aynı zamanda merkezi yapıdan kaynaklanan çift taraflı informeyşın akımı zorluğunu böylece aşacaklardı. Ayrıca her yöreye uygun doğru hamleler yapılacaktı. Bizim oradaki BEBKA akdenizdeki BAKA, Afyon bölgesindeki ZAFER bunlara örnektir. Fikir güzeldi. Bence doğruydu. Zaten ilk 5 yıldaki ekonomik gelişmedeki rakamlar bunların iyi işler yaptığını gösteriyor. Bu ajanslar yeni kurulduğunda, bir tanesinin uzmanlarıyla tanışmıştım. Farklı branşlarda çok iyi eğitim almış, idealist, çalışkan, Pırıl pırıl, dinamik gençlerdi. Bugün bile hatırlıyorum. Onlara demiştim ki sizin aranızda Sosyolog da olmalı. Yaptığınız planlamalar, projeler yörenin sosyolojisine de uymalı. Ülkesini kalkındırmak için harıl harıl çalışan bu gençlerin, ülkenin geldiği bu noktada o kurumlarda kalamadığını düşünüyorum. THY yi büyüten gençlerden birini tanırım. ödül olarak, işten atıldı şimdi. İşsiz mi kalmıştır? Hayır. Kim kaybetti? Bu genç ABDnin en iyi üniversitelerinden mezunu idi. THY yi Afrikada büyütürken ölüm tehditleri altında çalıştı. THY büyüdü. Dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden biri olduydu. Ödül olarak bir iki yıl önce işten atıldı. Azimle çalışanı, ne yapıyorlar görüyorsunuz, ülkemizde. Bu yüzden şuna inanıyorum şahsen. "Türkiyenin bugün bütün sorunları insan odaklıdır. İnsan sorununu çözmeden hiç bir sorunu çözemeyiz." benimkisi inanç. "Düşünceye pranga vurulmaz" Neyse mevzu uzun ve derin. biz hayvanlara dönelim. Bitki ve hayvanları çok seviyorum, onlar yediklerini inkar etmiyorlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt