PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1041319" data-attributes="member: 74139"><p><strong>Neredeyiz?</strong> sorusunu cevaplamaya devam edeyim.</p><p>Son beş yılda, havuz yalanlarına göre değil, devletin kurumu olan TÜİK 2015 gerçek verilerine göre 3.182.086.859 ($)lık, sığır, sığır eti ya da damızlığı ithal etmiş bir ülke var karşımızda.</p><p>Angus gibi ırklar da olamalı deyince karşı çıkan üreticiler var. </p><p>Yem artıkları ile bile Angus beslemiş, ama vaz geçmek üzere olan süt çiftlikleri olan çiftçiler var.</p><p>sınırlı sayıda da olsa büyük Angus çiftlikleri var.</p><p>Doğan buzağıların %15ini öldüren üreticiler var. Gelişmiş ülkelerde bu oran %2-3 civarıdır. </p><p>Bu durumda tek geliri buzağı olan Angus damızlığını kabul ettirmek tabiki zordur.</p><p>Bir de şu an esen Simental rüzgarı var. ben simentale karşı değilim onu da belirteyim. </p><p>Simental de Montofon da Angus da olsun, hatta farklı ırklar ve melezleri de olsun, Et sorunumuzu çözelim, yurt dışına milyar dolarlar kaptırmayalım, diyorum "Simental rüzgarı" lafımı alıp lütfen farklı taraflara çekmeyelim.</p><p>Angus gibi verimli ırk Et sorunumuz için iyi bir ırktır, bu ırkla kötü tanıştık bunu düzeltelim diyorum. Angus çiftliğim falan da yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1041319, member: 74139"] [B]Neredeyiz?[/B] sorusunu cevaplamaya devam edeyim. Son beş yılda, havuz yalanlarına göre değil, devletin kurumu olan TÜİK 2015 gerçek verilerine göre 3.182.086.859 ($)lık, sığır, sığır eti ya da damızlığı ithal etmiş bir ülke var karşımızda. Angus gibi ırklar da olamalı deyince karşı çıkan üreticiler var. Yem artıkları ile bile Angus beslemiş, ama vaz geçmek üzere olan süt çiftlikleri olan çiftçiler var. sınırlı sayıda da olsa büyük Angus çiftlikleri var. Doğan buzağıların %15ini öldüren üreticiler var. Gelişmiş ülkelerde bu oran %2-3 civarıdır. Bu durumda tek geliri buzağı olan Angus damızlığını kabul ettirmek tabiki zordur. Bir de şu an esen Simental rüzgarı var. ben simentale karşı değilim onu da belirteyim. Simental de Montofon da Angus da olsun, hatta farklı ırklar ve melezleri de olsun, Et sorunumuzu çözelim, yurt dışına milyar dolarlar kaptırmayalım, diyorum "Simental rüzgarı" lafımı alıp lütfen farklı taraflara çekmeyelim. Angus gibi verimli ırk Et sorunumuz için iyi bir ırktır, bu ırkla kötü tanıştık bunu düzeltelim diyorum. Angus çiftliğim falan da yok. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt