PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1039771" data-attributes="member: 74139"><p>Bu hesapları hiç yapmadan da yola devam edemeyiz. Şu an zaten bu işi yapan arkadaşlarımız var. Biz ise uzun vadede yapmayı düşünenler arasındayız. Biz yapmasak da olur. Bir de, vatandaşların yaptığı gibi devletin önüne yol haritası koyup, uzun vadeli planlar yapması ona göre bir sistem tutturması gerekiyor. Mazotu mu ucuzlatır, meramı ıslah eder, yem bitkisini mi çoğaltır, sulama elektiriğini mi bedava yapar, desteklemeyi mi doğru yapar onu onlar düşünsün. Vatandaşlar da ona göre ne yapacağına karar verebilirler. 80 milyon insan ucuz ya da pahalı bir şekilde beslenecek. Ortadoğuda savaş olsa da beslenecek olmasa da beslenecek. ya da bu planları yapmayıp, dişisi elimizde olmayan danaları ithal etmeye devam edeceğiz. Ayrıca "gıda" gibi stratejik bir ürünü her ülke pahalı da üretse kendine yetecek kadar üretmeye bakmalıdır.</p><p>Bizim bu işlere girmiyor olmamız, ülkemizdeki et ve süt sorununu çözmüyor. Mevcut durumda bu işleri yapan kardeşlerimizin sorunlarını da çözmüyor.</p><p>Angusları, Zengen, Erginler, Saçlılar gibi büyük çiftlikler besliyor. Bu çiftlikler uzun süredir ayakta olduğuna göre kazanıyorlardır diye düşünüyorum. Bunlar neden sütçü simental beslemezler de Angus beslerler? buna kafa yoruyorum. Bildiğim bir şey yok. Bilen varsa aydınlatsın. Bu işi yapan arkadaşlara ve üstadlara da ahkam kesiyor durumuna düşmekten de utanıyor ve sık sık özür diliyorum. Burada fikir cimnastiği yapmak hoşuma gidiyor.</p><p>Sizin hesaptaki 166500 liralık süt gelirini 100 anaç kadroya bölersek hayvan başı 1665 lira ek gelir olur. Ayrıca süt ortalaması 20 litre alırsanız, bunun 5-6 litresini buzağı içer. Ben de bu yüzden 15 litre hesap yaptım detaya girmedim. 25 litre üzerinden yaptığınızı düşünürsek o zaman hesap doğru. </p><p>Ben sebebini bilmiyorum ama şöyle düşündüklerini zannediyorum. Süt piyasasındaki dönemsel düşüşlerden, nitelikli sağımcı personel çalıştırma zorunluluğundan, hem çok fazla süt veren hem de buzağı besleyen bir ineğin ortalama ömrü ve döl verimi, Fertiliteleri, Anguslar kadar olmayacağından, Ayrıca daha iyi bildikleri besi işine yoğunlaşarak ve et pazarlama gücündeki yoğunluklarından aradaki bu 1665 liralık açığı kapatıyorlardır zannediyorum.</p><p></p><p>Bir de bu çiftliklere ve besicilik, sütçülük gibi meşakkatli işleri, bu zor şartlarda yapan kardeşlerime şundan saygı duyuyorum. Diyelim ki bu işleri daha verimli ırklarla yaparak aynı maliyetle hayvan başı 5kg kemiksiz et fazla ürettiler. bu şekilde bir dönemde bu çiftlik ve besicilerimizde toplam 10 bin hayvan olsun. 5 x 10bin = 50 ton et fazla yapar.</p><p>yine [MENTION=47215]DeHLiZ[/MENTION] kardeşimin verdiği rakamlardan yola çıkarsak 12 yuro x 50 bin = 600bin yuro ülkemizde kalır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1039771, member: 74139"] Bu hesapları hiç yapmadan da yola devam edemeyiz. Şu an zaten bu işi yapan arkadaşlarımız var. Biz ise uzun vadede yapmayı düşünenler arasındayız. Biz yapmasak da olur. Bir de, vatandaşların yaptığı gibi devletin önüne yol haritası koyup, uzun vadeli planlar yapması ona göre bir sistem tutturması gerekiyor. Mazotu mu ucuzlatır, meramı ıslah eder, yem bitkisini mi çoğaltır, sulama elektiriğini mi bedava yapar, desteklemeyi mi doğru yapar onu onlar düşünsün. Vatandaşlar da ona göre ne yapacağına karar verebilirler. 80 milyon insan ucuz ya da pahalı bir şekilde beslenecek. Ortadoğuda savaş olsa da beslenecek olmasa da beslenecek. ya da bu planları yapmayıp, dişisi elimizde olmayan danaları ithal etmeye devam edeceğiz. Ayrıca "gıda" gibi stratejik bir ürünü her ülke pahalı da üretse kendine yetecek kadar üretmeye bakmalıdır. Bizim bu işlere girmiyor olmamız, ülkemizdeki et ve süt sorununu çözmüyor. Mevcut durumda bu işleri yapan kardeşlerimizin sorunlarını da çözmüyor. Angusları, Zengen, Erginler, Saçlılar gibi büyük çiftlikler besliyor. Bu çiftlikler uzun süredir ayakta olduğuna göre kazanıyorlardır diye düşünüyorum. Bunlar neden sütçü simental beslemezler de Angus beslerler? buna kafa yoruyorum. Bildiğim bir şey yok. Bilen varsa aydınlatsın. Bu işi yapan arkadaşlara ve üstadlara da ahkam kesiyor durumuna düşmekten de utanıyor ve sık sık özür diliyorum. Burada fikir cimnastiği yapmak hoşuma gidiyor. Sizin hesaptaki 166500 liralık süt gelirini 100 anaç kadroya bölersek hayvan başı 1665 lira ek gelir olur. Ayrıca süt ortalaması 20 litre alırsanız, bunun 5-6 litresini buzağı içer. Ben de bu yüzden 15 litre hesap yaptım detaya girmedim. 25 litre üzerinden yaptığınızı düşünürsek o zaman hesap doğru. Ben sebebini bilmiyorum ama şöyle düşündüklerini zannediyorum. Süt piyasasındaki dönemsel düşüşlerden, nitelikli sağımcı personel çalıştırma zorunluluğundan, hem çok fazla süt veren hem de buzağı besleyen bir ineğin ortalama ömrü ve döl verimi, Fertiliteleri, Anguslar kadar olmayacağından, Ayrıca daha iyi bildikleri besi işine yoğunlaşarak ve et pazarlama gücündeki yoğunluklarından aradaki bu 1665 liralık açığı kapatıyorlardır zannediyorum. Bir de bu çiftliklere ve besicilik, sütçülük gibi meşakkatli işleri, bu zor şartlarda yapan kardeşlerime şundan saygı duyuyorum. Diyelim ki bu işleri daha verimli ırklarla yaparak aynı maliyetle hayvan başı 5kg kemiksiz et fazla ürettiler. bu şekilde bir dönemde bu çiftlik ve besicilerimizde toplam 10 bin hayvan olsun. 5 x 10bin = 50 ton et fazla yapar. yine [MENTION=47215]DeHLiZ[/MENTION] kardeşimin verdiği rakamlardan yola çıkarsak 12 yuro x 50 bin = 600bin yuro ülkemizde kalır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt