PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1039699" data-attributes="member: 74139"><p>Cevabı içinde bir soru sormuşsunuz kardeşim. Diğer bi sebebi de bu işte. Yani tek sebep mera olmaması değil. Pazara çıkan besici, işte o kırmızı alacalı renkleri gördü mü gözü kayıyor değil mi? Çünkü zaten simental kötü bir ırk değil. Angusu ise bizim insanımız birkaç yıl önceki Kurban Bayramı ile duydu çoğunlukla. Ama maalesef kötü anılarak duydu. Peki yurt dışından besi materyali getiren büyük besiciler niye sadece simental getirmez? sharole, limuzin, angus gibi hayvanları da getirip besiye çekiyorlar. Demek ki simentalden daha karlı ırklar var.</p><p>Soruya tekrar dönelim. 1-Her simental ineğin doğumu Angus ineği kadar kolay olmuyor. Biliyorsunuz en küçük doğan buzağılardan biridir Angus ve çoğunlukla kendi başına doğurur. 2- Daha fazla buzağı alma şansımız var. 3- Angus için Simentalden vaz geçelim demiyorum, ülkemizin et sorunu için her iki ırk da olmalı diyorum. Bu konudaki 49. ve 65. mesajlarda bunlara değinmiştim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1039699, member: 74139"] Cevabı içinde bir soru sormuşsunuz kardeşim. Diğer bi sebebi de bu işte. Yani tek sebep mera olmaması değil. Pazara çıkan besici, işte o kırmızı alacalı renkleri gördü mü gözü kayıyor değil mi? Çünkü zaten simental kötü bir ırk değil. Angusu ise bizim insanımız birkaç yıl önceki Kurban Bayramı ile duydu çoğunlukla. Ama maalesef kötü anılarak duydu. Peki yurt dışından besi materyali getiren büyük besiciler niye sadece simental getirmez? sharole, limuzin, angus gibi hayvanları da getirip besiye çekiyorlar. Demek ki simentalden daha karlı ırklar var. Soruya tekrar dönelim. 1-Her simental ineğin doğumu Angus ineği kadar kolay olmuyor. Biliyorsunuz en küçük doğan buzağılardan biridir Angus ve çoğunlukla kendi başına doğurur. 2- Daha fazla buzağı alma şansımız var. 3- Angus için Simentalden vaz geçelim demiyorum, ülkemizin et sorunu için her iki ırk da olmalı diyorum. Bu konudaki 49. ve 65. mesajlarda bunlara değinmiştim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt