PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1033469" data-attributes="member: 74139"><p>Egevet sahibi Tahir Hoca der ki: İlk kez 1985 yılında özel sektöre suni tohumlama yapma yetkisi verildi. İlk özel sektöre ait Boğa İstasyonu ve Sperma Üretim Merkezi 1997 yılında kuruldu.</p><p>ABD, Kanada ve Avrupa ile aradaki farkı kapatamayacağımız kesin. Halen damızlık tanımı bile açık bir şekilde yapılamamış. Etçi ırklarla tanışmamız çok geç oldu. O da uzaktan bir tanışıklık. </p><p>Erkekleri besiye alınabilen sığır ırklarına da "Kombine Irk" diyoruz. Geriye de Jersey kalıyor zaten.</p><p>Her şeye rağmen, bir şeyler yapılabilir. Damızlık tanımı yapılmalı, damızlıkçı işletmeler bu tanıma göre düzenlenmeli ve o yönde desteklenmelidir. Üstün nitelikli genetik yapıya sahip, sağlık yönünden damızlıkçı olabilecek işletmelerin oluşması yönünde adım atılmalı, çok iyi kayıt tutulmalı, ülkenin ve çiftliklerin genetik planları olmalıdır. Nerede olduğumuz ve nereye varmak istediğimiz belirlenmelidir. Nerede olduğumuza gelince; ABD Holstein Birliğinin 24 Mart 2016 tarihli resmi beyanına göre; ortalama süt 305 günde 11.473 kg olup, bunun karşılığı olan miktar ülkemizde 3020'kg. dır. </p><p>Damızlıkçı süt, et, protein ve yağ ırkı üreten işletmeler dışındaki süt üreten çiftlikler "Ticari İşletme" olarak görülmeli, "Ticari Süt" ve "Ticari Et" çiftlikleri ayrı kategoride ele alınmalıdır. </p><p>Etçi ve Sütçü yönünden ihtisasa, branşlaşmaya önem verilmeli, mutlaka besiciye yönelik dana yetiştiren çiftliklerin kurulması özendirilmelidir. </p><p>Hayvancılık politikaları plan haline getirilmeli, bu plan kanun ile korunmalıdır.</p><p></p><p>Ne dersiniz haksız mı? Besiciye yönelik dana yetiştiren çiftlikler özendirilerek kurulursa, Angus ve simental kaçınılmaz değil mi? Bana göre şu an elimizde en az 8 milyon, böyle besiye yönelik anaç damızlıklarımız olmalı.</p><p>Alıntıda da görüldüğü gibi, besi konuşurken bile sütten ayrı konuşamıyoruz değil mi?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1033469, member: 74139"] Egevet sahibi Tahir Hoca der ki: İlk kez 1985 yılında özel sektöre suni tohumlama yapma yetkisi verildi. İlk özel sektöre ait Boğa İstasyonu ve Sperma Üretim Merkezi 1997 yılında kuruldu. ABD, Kanada ve Avrupa ile aradaki farkı kapatamayacağımız kesin. Halen damızlık tanımı bile açık bir şekilde yapılamamış. Etçi ırklarla tanışmamız çok geç oldu. O da uzaktan bir tanışıklık. Erkekleri besiye alınabilen sığır ırklarına da "Kombine Irk" diyoruz. Geriye de Jersey kalıyor zaten. Her şeye rağmen, bir şeyler yapılabilir. Damızlık tanımı yapılmalı, damızlıkçı işletmeler bu tanıma göre düzenlenmeli ve o yönde desteklenmelidir. Üstün nitelikli genetik yapıya sahip, sağlık yönünden damızlıkçı olabilecek işletmelerin oluşması yönünde adım atılmalı, çok iyi kayıt tutulmalı, ülkenin ve çiftliklerin genetik planları olmalıdır. Nerede olduğumuz ve nereye varmak istediğimiz belirlenmelidir. Nerede olduğumuza gelince; ABD Holstein Birliğinin 24 Mart 2016 tarihli resmi beyanına göre; ortalama süt 305 günde 11.473 kg olup, bunun karşılığı olan miktar ülkemizde 3020'kg. dır. Damızlıkçı süt, et, protein ve yağ ırkı üreten işletmeler dışındaki süt üreten çiftlikler "Ticari İşletme" olarak görülmeli, "Ticari Süt" ve "Ticari Et" çiftlikleri ayrı kategoride ele alınmalıdır. Etçi ve Sütçü yönünden ihtisasa, branşlaşmaya önem verilmeli, mutlaka besiciye yönelik dana yetiştiren çiftliklerin kurulması özendirilmelidir. Hayvancılık politikaları plan haline getirilmeli, bu plan kanun ile korunmalıdır. Ne dersiniz haksız mı? Besiciye yönelik dana yetiştiren çiftlikler özendirilerek kurulursa, Angus ve simental kaçınılmaz değil mi? Bana göre şu an elimizde en az 8 milyon, böyle besiye yönelik anaç damızlıklarımız olmalı. Alıntıda da görüldüğü gibi, besi konuşurken bile sütten ayrı konuşamıyoruz değil mi? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Angusculuk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt